Comença la recerca de fosses al cementeri de Pego per a recuperar els cossos dels republicans represaliats pel franquisme

Si l’oratge ho permet, la setmana que ve es viurà a Pego un moment històric. El consistori posarà en marxa un projecte per a la localització, excavació i exhumació de les fosses comunes que es troben al cementeri municipal per a recuperar els cossos de persones víctimes de la repressió franquista que puga haver-hi. Un projecte que serà costejat amb una subvenció de 10.000€ del Ministeri de Cultura, que l’Ajuntament ha aconseguit mitjançant una convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La regidora de Cultura, Laura Castellà, ha explicat a Ràdio Pego, que l’empresa Arqueoantro, -la qual té previst iniciar els treballs entre dilluns i dimecres- ha fet l’estudi previ per al Ministeri de Cultura, segons el qual al cementeri de Pego hi ha, almenys dues fosses comunes. A més d’intentar constatar l’existència de cossos dins d’elles, els treballs de geolocalització amb radars tindran com a objectiu també confirmar si hi ha una tercera fossa, de la qual només hi ha constància a través de testimonis orals.


Tal com ha indicat la regidora, l’objectiu final del projecte és recuperar les restes dels republicans que puga haver-hi i tornar els cossos a les famílies perquè puguen donar-los una sepultura digna. Laura Castellà:

Per a l’Associació de la Memòria Històrica de Pego Mª Dolors Lloret, aquesta és una bona notícia, però, pensen que arriba tard. Escoltem al president de l’associació, Jaume Sala:
1090 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!