La campanya contra les agressions sexuals en les festes s’estén a les xarxes socials

La Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls ha donat un pas més en la iniciativa contra les agressions sexuals en les festes convidant a la ciutadania a compartir en les xarxes socials fotos amb els elements de la campanya.


Si la setmana passada els municipis de Pego, Atzúbia i les valls d’Alcalà, de Gallinera i d’Ebo van distribuir els cartells de la campanya posant l’accent en què «No és no», aquesta setmana han repartit unes bosses de tela amb el missatge «Qui bé et vol no et farà plorar». Des de la Mancomunitat s’ha fet una crida a tota la població a que s’implique en la campanya compartint en les xarxes socials imatges seues amb les bosses o els cartells per a donar més visibilitat als missatges.


L’objectiu de la campanya és, segons sha informat la Mancomunitat, «rebutjar qualsevol tipus de comportament sexual contra la voluntat i la dignitat de les dones». A més de la difusió dels missatges de «Si ella diu no, ha de ser no», «Si dic no, és no» i «Qui bé et vol no et farà plorar» amb els cartells i bosses, l’acció inclou una xerrada informativa amb les comissions de festes, la representació de l’obra de teatre Encadenar paraules, de la companyia Xinglot teatre, i una investigació sobre la violència de gènere en els municipis de la Mancomunitat.


I, també dins d’aquesta iniciativa, s’està donant difusió a unes pautes de comportament, amb missatges com: «que algú siga agradable o et done conversació no vol dir que vulga alguna cosa» o «l’únic culpable és l’agressor», que pretenen prevenir i conscienciar, a més de donar recomanacions a les víctimes per a actuar en cas d’agressió.

Segons recorda la Mancomunitat de Serveis Socials, a Espanya es produïxen 3 atacs al dia durant les diferents festes patronals i quasi la meitat dels homes i de les dones considera que la responsabilitat de controlar els assetjament correspon a les dones. Però, recorden els ajuntaments de Pego, Atzúbia i Les Valls, «les agressions sexuals són violència de gènere i és una prioritat prevenir-les».

1596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!