Les Festes de Pego 2019 donen pas ja als Moros i Cristians

Quasi una setmana portem ja de celebracions dins d’unes festes que van començar divendres passat, dia 21 amb els actes del Dia de Sant Joaquim. El dissabte, dia 22, va tindre lloc el concert de Festes de l’Agrupació Musical de Pego, al passeig Cervantes, i el concurs nocturn de paelles Vila de Pego, del Club de Caça i Pesca. El remat del dissabte va ser la Nit de Rock, amb les actuacions dels grups Tesa, Reacció, Auxili, Mafalda i el DJ Macondo, que van omplir el recinte multiactivitats de la Trilladora de gom a gom.


Diumenge finalitzà el Concurs de Tir i Arrossegament celebrat al llarg del cap de setmana i, a més, es va commemorar el Dia de Sant Cristòfol. Desenes de vehicles participaren en la desfilada seguint la imatge del sant des del passeig Michel fins a l’encreuament dels carrers Sant Agustí i Sant Cristòfol, on van rebre la benedicció del pàrroc de l’església de l’Assumpció.


De vesprada, els xiquets i xiquetes que han pres enguany la comunió van formar part de la processó del Corpus, en què no van faltar les danses tradicionals, com la Moma. I, per últim, el cap de setmana finalitzà amb el concert de la Universal Chamber Orchestra al teatre municipal, on els músics van interpretar temes de les bandes sonores de, entre d’altres, El Patrino, Juego de Tronos, Crepúsculo, Memorias de una Geisha, James Bond, Cinema Paradiso i Star Trek.

Dilluns i dimarts han estat els dies dels xiquets, amb activitats de mati i avui, dimecres dia 26, s’ha celebrat el torneig 3×3 de bàsquet del CB Pego, al passeig Cervantes. Aquesta vesprada es faran dos musicals al poliesportiu. El primer, a les set, serà l’espectacle «Nunca jamás», dirigit especialment al públic infantil. A les deu i mitja de la nit es farà el musical «Acrobat Dance». L’entrada serà gratuïta en ambdós casos.

Les festes de Moros i Cristians de Pego arrencaran demà dijous, amb la visita a les càbiles per part de la Junta Central, programada a les onze del mati. I a les huit de la vesprada tindrà lloc la desfilada infantil, que estarà encapçalada pel bàndol moro enguany.

El primer dia de Moros i Cristians acabarà amb el ball de la filà capitana, els Coscolls, amenitzat per l’orquestra La Tribu, al pla de la font a partir de la mitjanit.

La Diana, que estarà a càrrec de les filaes mores Al-hagamba-muza, Els Feixucs i Ha-ben-Sahines, posarà el veïnat en peu el divendres a les set del mati. Hi haurà cercavila des de la plaça del Mercat fins al pla de la Font, on estarà situat el castell, recorrent els diferents carrers del poble acompanyats per la Societat Musical Beniatjarense, la Unió Musical La Primitiva de Castell de Castells i la Unió Musical de la Pobla del Duc.


A les huit de la vesprada es farà l’entraeta amb concentració de les filaes a la Creu de Sant Miquel i desfilada cap al pla de la Font, on els Almogàvers posaran en escena l’acte d’ambaixada. Al llarg de la nit hi haurà revetlles en les càbiles.


El cap de setmana donarà pas a les entrades, primer serà el torn del bàndol moro, el dissabte a les huit de la vesprada, i a la mitjanit es farà el ball de Moros i Cristians, amb l’orquestra Mónaco i disco-mòbil al poliesportiu municipal.

Diumenge al migdia les filaes faran un cercavila pels carrers del poble i es reuniran a la una de la vesprada al passeig Cervantes, on s’oferirà una pallorfà.

Les tropes del bàndol cristià desfilaran a partir de les huit i mitja de la vesprada per a tancar un cap de setmana molt intens.

I, a partir del dilluns, 1 de juliol s’iniciaran els actes de celebració de les festes de l’Ecce-Homo, fins al dia 3.

1268 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!