La Banda de música de Pego diu adéu a José Miguel Fayos amb el Concert de Festes

És una de les actuacions més importants de l’any i és per això que enguany la van fer servir per reconèixer la tasca del que ha estat director de la banda durant els últims 7 anys. Al principi del concert, però, ningú ho haguera dit. Enguany el concert de festes de la Banda es va dedicar a la música festera per sumar-se a la celebració dels 50 anys de la Festa de Moros i Cristians a la localitat.

20170617_201114Dissabte passat de vesprada, al Passeig Cervantes, va tenir lloc el concert de Festes de la Banda de Música de Pego. Una actuació que van dedicar a la música festera per sumar-se a la celebració del 50 aniversari de la Festa de Moros i Cristians de la localitat. Una música moltes vegades interpretada per la banda, atenent que les bandes i xarangues són imprescindibles en les desfilades. Elles marquen el ritme de pas de cada esquadra i coloren amb la seua sonoritat les càbiles.

20170617_200643Indicava el presentador del concert, el músic Miquel Seguí, que el repertori incloïa «pasdobles, marxes mores i cristianes, indistintament». Peces que «van alternant-se de manera variada per tal de crear en l’oient una mena de sorpresa alhora de conèixer el compàs».

Acabava el concert amb un reconeixement al que durant 7 anys ha estat director de la Banda de Música de Pego, José Miguel Fayos Jordán. Començava a desembre de 2010 com a director convidat en un concert de Santa Cecília. Aleshores Fayos declarava que, «en els pocs mesos» que portava dirigint l’Agrupació Musical de Pego «ja he pogut gaudir de l’hospitalitat i amabilitat d’este poble». Així mateix, Fayos subratllava a finals de 2010 que «sempre he cregut que una societat musical és el referent cultural més important d’un poble», d’una banda pel seu component artístic, «perquè tot el món pot gaudir dels concerts i les actuacions al carrer» i de l’altre, pel seu component social, «que uneix persones i les fa treballar en conjunt per una mateixa meta».

20170617_203749En el concert de Primavera de 2016, José Miguel Fayos aprofitava l’oportunitat que li donava el micròfon per denunciar que les retallades van dirigides, d’una manera constant, al món de les Arts i, és per això que va reivindicar la inversió en cultura, en música, en literatura, «en tot allò que fa gran a la humanitat». Així mateix, Fayos va recordar que «darrere [de cada] concert hi ha moltes hores de treball, de sacrific i d’esforç».

El reconeixement que l’Agrupació Musical de Pego li va fer a José Miguel Fayos va arribar de la mà del nou president, Llorenç Seguí, qui viu la música des de dins des de ja fa molts anys, el que implica empatia amb la situació que travessen hui en dia les agrupacions musicals i les seues escoles.

1643 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!