Kela ha passat a la següent fase del concurs Sona9 d’Enderrock

La cantant pegolina ha estat una dels 18 grups i solistes seleccionats pel jurat per a passar a la següent fase d’aquesta 22 edició del concurs Sona9, certamen musical organitzat per Enderrock, TV3, Catalunya Ràdio-iCat i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Enderrock anunciava anit els noms dels seleccionats que han estat triats per un jurat entre un total de 132 grups i solistes. Només 18 han passat a la següent fase del concurs: 12 d’ells provinents de Catalunya, 3 de la Comunitat Valenciana, i 3 de les Illes Balears. Tots ells es batran en una sèrie de concerts que tindran lloc al mes de juny.

Així, Kela està entre els tres seleccionats de la Comunitat Valenciana. Els altres dos són Oceäns, de Xeraco, i Aina Koda, de Polinyà del Xúquer. Els tres s’enfrontaran en un concert que decidirà si continuen dins del concurs en la següent fase. Serà el dijous 9 de juny a la sala 16 Toneladas de València, a partir de les huit i mitja de la vesprada.

En aquests concerts tots els grups disposaran de 20 minuts per a oferir una mostra del seu directe e intentar seduir el jurat, integrat per membres d’Enderrock, Catalunya Ràdio-iCat, TV3, les Cases de la Música i l’equip de producció, perquè ells seleccionaran els quatre artistes que passaran directament a la fase final. El cinquè grup o solista serà triat mitjançant una final amb vot popular, que es farà online durant al mes de juliol i també serà el guanyador del premi Verkami per Votació Popular.

En la recta final del Sona9, els 5 classificats realitzaran una sèrie de proves durant els mesos de setembre i octubre per accedir a la gran final del 10 de novembre, a la sala Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat. El repòquer de semifinalistes farà una actuació acústica a iCat i gravarà un tema propi als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós, amb la producció de Joana Serrat i les mescles de l’enginyer de so Jordi Solé.

El Sona9 repartirà 50.000 euros de premis en gravacions de discos, videoclips, material musical i gires per als principals festivals.

Kela participa en aquest concurs amb la seua nova proposta musical, com és el seu primer disc titulat El mirall. Està format per 8 cançons i acaba de veure la llum. De fet, la cantant anunciava divendres passat la seua publicació i l’ha compartit al seu canal de Youtube.

En la fitxa del Sona9, es descriu aquest primer treball de Kela com un «àlbum debut que fusiona l’arrel més íntima de la cançó d’autora amb l’electricitat de la música electrònica». I afirmen que «Les 8 cançons que conformen el disc van fluint con ho fa la vida mateixa, reflectint el món interior de l’artista a través d’experiències en les que qualsevol es pot emmirallar».

Per a fer aquest disc i a l’hora de traslladar-ho al directe, Kela, que posa la veu i la guitarra, compta amb una banda formada per Joel Gilabert, al baix i guitarra, Marina Alcantud als teclats i Jordi Ortolà a la percussió electrònica i orgànica.

897 Visites
Hola!!