Josep Nadal ja és diputat de les Corts Valencianes

Ahir va prometre, per imperatiu legal, el seu càrrec com a diputat per Compromís a les Corts Valencianes. Confirmava als micròfons de Ràdio Pego haver sentit «molta emoció, se m’ha fet un nus a l’estómac en entrar a l’hemicicle». També confessava el pegolí que suposa «molta responsabilitat». Mònica Oltra ha anunciat este matí que cedix la Presidència de la Generalitat al socialista Ximo Puig.
Ahir de matí es va dur a terme la constitució de les Corts Valencianes. Era el moment de la promesa o jurament dels diputats i de constituir la Mesa de les Corts. Esta va mostrar moltes sorpreses i balls de vots en l’elecció de cadascuna de les cinc posicions que s’havien de cobrir. El resultat final:

– Presidència per a Francesc Colomer (PSPV) amb 68 vots favorables (PSPV + Compromís + Ciudadanos + Podemos)

– Vicepresidència primera per a Enric Morera (Compromís) amb 55 vots favorables (PSPV + Compromís + Podemos).

– Vicepresidència segona per a Alejandro Font de Mora (PP) amb 31 vots favorables (els del PP).

– Secretaria primera per a Emilio Argüeso (Ciudadanos) amb 36 vots (PSPV + Ciudadanos)

– Secretaria segona per a Marc Pallarés (Podemos) amb 32 vots (Compromís + Podemos).

Tot i el canvi inicial del PSPV perquè el candidat de Podemos ocupara la Secretaria primera, amb el seu vot favorable al candidat de Ciudadanos, hores més tard Ximo Puig, Mònica Oltra i Antonio Montiel signaven al Jardí Botànic de València el que s’ha vingut a anomenar l’Acord del Botànic, un acord programàtic per a governar els pròxims quatre anys des de la Generalitat Valenciana.

Al llarg del matí la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha proposat que la Presidència de la Generalitat Valenciana l’ocupe el socialista Ximo Puig, en un govern amb deu membres repartits de forma proporcional entre el PSPV-PSOE, Compromís i Podem en funció dels seus resultats.

Oltra ha enviat esta proposta a Puig i al secretari autonòmic de Podemos, Antonio Montiel. L’oferta es produïx després que ahir es desbloquejaren les negociacions després d’unes quantes setmanes d’enquistament. Els dirigents dels tres partits van firmar a la vesprada les bases programàtiques del nou Govern, que substituirà al PP que ha governat la Comunitat Valenciana des de 1995 de manera ininterrompuda.

La proposta de Compromís és que el nou Govern compte, a més de amb la presidència, amb una vicepresidència d’amplis poders, entre els que s’incloga la càrrec de portaveu i l’àrea de Benestar Social, que es denominaria “política inclusiva i igualtat”.

Mònica Oltra, que ha comparegut en companyia d’Enric Morera, Joan Ribó i Julià Álvaro, ha proposat també que es respecte la paritat de sexes i que es tracte d’un Govern col·laboratiu, en el que hi haja representants dels tres partits en cada un dels departaments.

Abans de tots estos moviments i, tornant al ple de constitució de les Corts, el pegolí Josep Nadal prometia per imperatiu legal el seu càrrec com a Diputat a les Corts Valencianes ahir de matí. Hores més tard explicava a Ràdio Pego les seues primeres sensacions en entrar a l’hemicicle.
Sobre les diferències més notables entre ser regidor d’un ajuntament com el de Pego i ser diputat a les Corts Valencianes, tot i que només s’ha produït un primer contacte, Josep Nadal destacava que les Corts «porten un altre ritme». A més d’haver de «conèixer als companys».


Font:Josep Nadal


Explicava el pegolí que «he entrat ací amb moltes ganes de fer coses» i comentava que també tenia ganes que s’aclarisca el futur govern de la Generalitat «per a poder defensar al poble de Pego i a la Marina Alta». Reconeixia que «m’hauré d’esforçar i m’hauré de superar perquè la situació ho requerix».


Font:Coalició Compromís


911 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!