PSPV i Ciutadans de Pego signen el pacte de govern «de la tranquil·litat»

Este matí els futurs regidors i regidores de les dos formacions ho han escenificat al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego. En les properes setmanes redactaran l’esborrany de les mesures a seguir pel futur govern pegolí.
Després de barallar les tres propostes que els socialistes tenien damunt al taula (les de Volem Pego, Compromís per Pego i Ciutadans de Pego) per poder conformar govern per a la legislatura que s’enceta demà dissabte, a les 11h., del matí; hui les dos forces polítiques que conformaran eixe futur equip de govern, PSPV-PSOE i Ciutadans de Pego, el feien públic.
El futur alcalde de Pego, el socialista Enrique Moll, reconeixia que no ha sigut fàcil prendre una decisió. Moll qualificava la proposta de Volem Pego d’«utòpica», la de Compromís per Pego de «molt exigent» i la de Ciutadans de Pego de «molt compromesa per a nosaltres», però admetia que l’Assemblea socialista va considerar que, de les tres, esta última «era la millor opció».

«Hem optat per la tranquil·litat a l’hora de governar», admetia Moll i és que «sabem com som, com treballem i el que volem per al nostre poble» i això ha facilitat tancar este pacte, concloïa el socialista.
Carmelo Ortolà, destacava que tots dos partits porten molts anys col·laborant i, «la situació actual […], des de Ciutadans de Pego hem considerat que, l’opció més realista i de més tranquil·litat per a continuar en esta recuperació del poble de Pego que tenim, és la que hem vingut portant [fins ara]».

Admetia Moll que «no ha sigut fàcil» tancar este pacte perquè «tenim moltes idees en comú, però també altres en les que discrepem». No obstant això, avançava que la propera setmana Ciutadans de Pego i PSPV-PSOE s’asseuran per a redactar un esborrany «de totes les opcions i totes les propostes que tenim els dos partits» per a la legislatura.
Reiterava Ortolà que «no ha sigut fàcil», sobretot perquè des de Ciutadans de Pego, després dels resultats electorals, «hem volgut mantindre una postura de força» en el sentit de «conservar certes regidories en les que portem temps treballant». Definia el pacte de govern de «projecte de col·laboració» perquè «no es tracta de protagonismes», sinó que «sabem en qui ens podem jugar els nostres vots, sabem les persones que ens han votat quina forma de pensar tenen i considere que la postura menys dolenta o més bona per a Ciutadans de Pego és arribar al pacte que hem arribat, en unes certes exigències, efectivament». I és que reconeixia Ortolà que Ciutadans de Pego «ha eixit cremat, ha perdut vots i regidors després d’un temps de gestió i no estàvem disposats a perdre nivells de competències si volien que continuàrem governants junts». Així, Ciutadans de Pego mantindrà les regidores d’Urbanisme, Hisenda, Sanitat i Obres i Serveis.

Ortolà acabava exposant el seu parer sobre les necessitats del municipi pel que fa a la governabilitat. Declarava que «al poble el que li fa falta actualment no són fórmules noves, sinó continuar en una línia de treball que portem des de fa uns anys i pense que és la millor per a Pego».

Dissabte, 13, a les 11h., al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego es durà a terme la sessió constitutiva de la nova corporació municipal.

683 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!