Jornada de ‘Creativitat emprenedora’ a l’IES Enric Valor de Pego

Demà dijous l’alumnat de primer de Batxillerat i de cicles formatius de l’institut de Pego aprendran com la utitilització del pensament creatiu és bàsica per a desenvolupar activitats empresarials innovadores. La Jornada ‘Creativitat emprenedora’ està organitzada pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores d’Alcoi (CEEI) i Creama-Pego.
La innovació és l’eix central de la nova economia, l’anomenada economia del coneixement que té la seua base en el sector TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), la formació i la recerca i desenvolupament. La innovació sol estar present en la creació de noves empreses que tenen un perfil dinàmic i amb una demanda de treballadors qualificats. A això s’ha de sumar que l’emprenedoria és un element de retenció del talent jove d’una ciutat o poble, sobretot si s’hi potencien els llaços entre els centres educatius i les grans empreses que poden actuar com a sòcies en la innovació o com a proveïdores de serveis estratègics. Part d’aquesta base, és el que es donarà demà a l’IES Enric Valor de Pego.

La Jornada ‘Creativitat emprenedora’ està organitzada pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores d’Alcoi (CEEI) amb la col·laboració de Creama-Pego. Consta de diversos tallers, d’hora i mitja, dirigits a l’alumnat de primer de Batxillerat i cicles formatius. La finalitat del taller és fomentar l’esperit emprenedor, el pensament creatiu i la producció d’idees empresarials que possibiliten la creació d’empreses innovadores.

Amb el programa Idea e+ es pretén transmetre la utilització del pensament creatiu com a base per al desenvolupament d’activitats empresarials innovadores. Açò té la seua base en el concepte de classe creativa, acunyat per l’economista Richard Florida, qui va identificar amb eixe concepte de classe creativa el conjunt de joves professionals amb educació superior, persones amb gran talent creatiu i molt productives.

El cicle formatiu d’informàtica abordarà el Taller de Tendències. Els cursos de primer de Batxiller duran a terme el Taller de Capacitat Emprenedora i Creativitat.
855 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!