Jornada a la Vall d’Ebo sobre la influència del sector turístic en la regeneració de destins afectats pels incendis

Turisme Comunitat Valenciana, junt amb les cambres de Comerç d’Alacant i Castelló, celebren dijous i divendres unes jornades a la Vall d’Ebo i a Viver amb la finalitat de convidar a reflexionar sobre com el turisme pot ajudar a la regeneració d’un destí. I la reflexió es fa a través d’un cicle de jornades que porta el títol, ‘El turisme, eix vertebrador de la recuperació de territoris damnificats per catàstrofes’.

Totes dues jornades, dirigides a destinacions turístiques, autònoms i pimes del sector turístic, permetran conéixer de manera directa com ha treballat la ilaa de la Palma després de la tragèdia provocada per l’erupció del volcà i quin tipus de respostes poden activar-se des del turisme.

Es tracta de sessions gratuïtes que requereixen d’inscripció prèvia, i que han sigut impulsades per Turisme, les Cambres de Comerç i Feder, a través d’Accetur i el seu ‘Programa d’ajudes de Competitivitat Turística 2022’, dirigit a la prestació de serveis de suport a la millora de la competitivitat del sector turístic.

Les jornades se celebraran en dos dels epicentres de les zones afectades pels incendis forestals del passat estiu en la Comunitat Valenciana, tant en la zona de la Vall d’Ebo com en la de Begís, on Turisme Comunitat Valenciana contempla en els pressupostos del pròxim any inversions per a ajudar a la seua recuperació.

En concret, la primera de les sessions tindrà lloc dijous que ve, 1 de desembre, a l’Ajuntament de la Vall d’Ebo, en horari de 9:30 a 12:30 hores, i l’obertura de les quals serà a càrrec del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l’alcaldessa de la localitat, Leonor Jiménez.

En aquesta jornada participarà Raúl Camacho, conseller de Turisme del Cabildo de la Palma, que oferirà una ponència sobre La Palma, recuperació d’un territori a través de l’impuls de polítiques turístiques”.

A continuació tindrà lloc una taula redona que girarà entorn de ‘Respostes efectives a les catàstrofes que milloren el desenvolupament turístic’, i en la qual participarà el director general de Turisme, Herick Campos; el cap de l’àrea de Competitivitat Turística de Turisme CV, Jose Luis Wagner; el coordinador acadèmic del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra, Enrique Moltó; l’oficial d’operacions del Consorci de Bombers d’Alacant, Pepe Cerdà, així com representants de la Subdirecció d’Estructures Agràries i Cooperativisme.

Respecte a la jornada de la província de Castelló, tindrà lloc divendres que ve 2 de desembre, en la Cooperativa de Viver, una de les empreses afectades per l’incendi de Begís, i que l’any passat va rebre el Premi Turisme CV a la formació, investigació i innovació turística.

Les inscripcions es realitzen en el web de Turisme Comunitat Valenciana.

676 Visites
Hola!!