Els Moros i Cristians de Pego reciclaren 6.300 quilos d’envasos de vidre durant les festes

L’Ajuntament de Pego ha donat a conéixer la xifra de vidre reciclat durant les festes passades en la campanya «La Reconquesta del Vidre», posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat encarregada de la gestió d’aquests residus a Espanya.

Els festers i festeres de Pego van demostrar el passat estiu la seua conscienciació amb el reciclatge i la cura del medi ambient. Així ho reflecteixen els 6.300 quilos d’envasos de vidre que van reciclar les 13 filades de moros i cristians durant la setmana de festes.

De mitjana cada fester va reciclar un total d’11,01 quilos d’envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Pego participava dins de la categoria ‘Dolçaines’, que engloba els municipis amb menys de 1.000 festers i festeres.

El regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra, ha manifestat el seu agraïment per “la implicació dels membres de les filades, qui van demostrar que es pot compaginar la festa amb les tasques de reciclatge”.

La filà beduines ha sigut la guanyadora del sorteig del dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya. Amb aquest gest, segons Ricardo Sendra, Ecovidrio “premia l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”, apunta l’edil.

Des d’Ecovidrio també han destacat la implicació de totes les filades a l’hora de participar en la campanya, “totes van col·laborar amb el reciclatge, repartint marxandatge i participant en les enquestes dels representants d’Ecovidrio que van estar durant les festes explicant aquesta campanya”.
528 Visites
Hola!!