A Pego els xiquets i xiquetes volen que es cuide el medi ambient

Dissabte passat se celebrava una nova reunió del Consell d’Infància al saló de plens de l’Ajuntament de Pego. Els representants dels centres escolars del municipi van demanar la realització d’activitats de conscienciació i coneixement del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. Van mostrar la seua preocupació pel medi ambient i van posar damunt la taula la possibilitat d’organitzar una jornada de neteja per a ajudar en la preservació dels espais naturals, concretament al paratge natural. “Creiem que és important cuidar el medi ambient, perquè ens ajuda a viure millor”, van insistir.

Els preocupa també la neteja dels carrers del municipi i l’educació dels pegolins i pegolines referent a això, i afirmaren que “hem de continuar conscienciant els propietaris de gossos perquè no deixen els excrements als carrers. S’hauria de potenciar l’ús dels pipi-cans i posar bosses per a la seua recollida”.
L’oci també és una punt essencial per als ciutadans i ciutadanes més joves. De fet, algunes de les sol·licituds presentades en aquest Consell versaven sobre aquesta temàtica. Van comentar, per exemple, la necessitat de millorar alguns dels parcs del municipi, assenyalant que “necessiten una renovació». A més, els xiquets, xiquetes i joves creuen que «es podria adequar un parc amb jocs per als adolescents”.

L’ampliació del skatepark del Passeig Michel, la construcció d’un circuit per a bicicletes BMX o una tirolina, van ser unes altres de les demandes respecte a oci.

Els membres d’aquest Consell mostraren també el seu interés pel teatre i el cinema i disciplines com els escacs. Digueren que els “agradaria que es feren tallers de teatre i comèdia; i que es fomentara un grup d’escacs gratuïts”. També van sol·licitar la modernització del Teatre Municipal “per a poder veure pel·lícules”.

Per a poder gaudir de l’oci de manera segura, van demanar que els caps de setmana o dies festius “es talle els carrers per a poder jugar sense perill pels cotxes”. Finalment, van apuntar la necessitat de millorar la il·luminació en el poliesportiu.

A aquest Consell, com és habitual, van assistir representants dels diferents grups polítics. Davant les peticions dels més xicotets i xicotetes, l’alcalde, Enrique Moll, va agrair “l’interés que tenen a millorar el nostre municipi» i manifestà que «és important que els joves s’involucren en aquesta mena d’accions”. El primer edil, a més, va explicar que algunes de les demandes ja són una realitat com el grup d’escacs o la conversió en zona de vianants del centre, “de dijous a diumenge el barri antic del municipi està tancat al trànsit, la gent pot gaudir dels carrers tranquil·lament”.

Respecte a les conscienciació i respecte del medi ambient, i també de les vies públiques, l’alcalde va indicar que, “a més de les campanyes i esforços de l’Ajuntament, és necessària la implicació de la gent, per la qual cosa va sol·licitar als més xicotets i xicotetes que fomenten “a casa, amb amics o coneguts”, hàbits saludables per a la naturalesa.

Moll va assegurar que l’executiu tindrà en compte la resta de peticions posades sobre la taula, encara que va matisar que algunes d’elles tenen més dificultats que unes altres, “per la qual cosa es necessita més temps i treball per a dur-les a terme”.
555 Visites
Hola!!