Irema realitza amb èxit el primer cas de Diagnòstic Genètic Preimplantacional de la Marina Alta

El passat mes d’octubre es va confirmar que el primer tractament de reproducció assistida utilitzant la tècnica de Diagnòstic Genètic Preimplantacional donava els seus fruits. Va ser després de confirmar-se el batec cardíac de l’embrió.
Després d´un poc més d´un any l’Institut de Reproducció de la Marina Alta (IREMA), ubicat en l’Hospital Aquari de Beniarbeig, ha tornat a aconseguir un nou èxit de diagnòstic. El passat mes d’octubre va realitzar el primer tractament de reproducció assistida utilitzant la tècnica de Diagnòstic Genètic Preimplantacional, havent-se confirmat el batec cardíac positiu de l’embrió esta setmana.

El Diagnòstic Genètic Preimplantacional és una tècnica senzilla i segura que consisteix a analitzar el material genètic de l’embrió abans d’implantar-lo en l’úter. Per a això, s’extrau una de les cèl•lules de l’embrió i s’analitza el seu contingut genètic en el laboratori. Açò ens permet millorar les taxes d’embaràs, disminuir les taxes d’avortament i evitar la transmissió de malalties genètiques de pares a fills.

El doctor Hernández Lloria, director de Laboratori de Reproducció Assistida d’IREMA, ha explicat que “en esta parella, el Diagnòstic Genètic Preimplantacional es va realitzar per dos raons principals: una per l’edat avançada de la dona i una altra per resolució repetida de tractaments de reproducció assistida. Per damunt dels 35 anys, hi ha una major probabilitat que els embrions tinguen alteracions en el seu material genètic. L’anàlisi dels embrions abans de ser implantats ens va a permetre transferir a l’úter aquells embrions que tenen un material genètic normal.”

Per a poder fer el Diagnòstic Genètic Preimplantacional, la pacient ha de sotmetre’s a tractaments de fecundació in vitro. Açò ens va a permetre obtenir òvuls de la dona que seran fecundats en el laboratori amb els espermatozous del marit. Posteriorment, s’analitza el material genètic dels embrions resultants i es transfereixen els embrions sans.

Irema, amb aquest nou èxit es manté en les expectatives de realitzar una bona tasca de reproducció assistida dins del continuu estudi i d´aplicació de millores en els processos que hi practiquen per augmentar els índex d´incidència positiva.


633 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!