Incendi a la Vall d’Ebo: totes les mirades posades cap a Pego a causa del vent

Les previsions meteorològiques no són gens esperançadores. Si bufa vent de ponent a la vesprada el foc avançarà més ràpid cap a Pego i no es descarta la possibilitat que s’haja de fer desallotjaments. L’alcalde, Enrique Moll, acaba de confirmar a Ràdio Pego que no es descarta que el vent avive l’incendi i aquest arribe al terme municipal pegolí en les pròximes hores. Ara a les 14 es produeix a l’Ajuntament de Pego una segona reunió del CECOPAL, segons ha comentat el primer edil, per tal de coordinar les accions a dur a terme en la vesprada. Moll ha demanat extremar precaucions a totes les persones que viuen o tenen animals a les zones de Les Comes i el Carrijar. Enrique Moll insta a que es desplacen tots cap al poble i en cas de tindre animals, Moll recomana acudir a per ells ara que encara es pot arribar a la zona perquè pot ser a la vesprada ja serà tard. Moll ha destacat que hi ha ja 2.200 hectàrees de massa forestal cremades, prou més que en l’incendi de 2015.


Al voltant de les 13 hores s’ha produït una reunió al lloc de comandament PMA per tal d’avaluar la situació. Hi han participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; l’alcaldessa de la Vall d’Ebo, Eleonor Jiménez; i l’alcalde de Pego, Enrique Moll, a més dels representants dels bombers i forces i cossos de seguretat. 

En finalitzar, Gabriela Bravo ha informat que les flames han arrasat ja unes 2.200 hectàrees forestals i que el front té uns 22 quilòmetres d’extensió. La consellera ha assenyalat que el foc és complicat de controlar per la combinació de quatre factors: el vent, les altes temperatures, la falta d’humitat i una orografia complicada. Ha destacat també que estan treballant 250 professionals sobre el terreny per tal de controlar l’incendi, a més de 140 efectius de la UME i 16 mitjans aeris. Per als efectius terrestres les tasques són força complicades per l’orografia del terreny. Bravo ha indicat que tots estan pendents de la meteorologia, perquè tot depen del vent; la vesprada serà decisiva. I amb això es refereix a la possibilitat que siga necessari desallotjar habitatges del terme de Pego.

Amb la mateixa preocupació s’ha manifestat el president de la Diputació, Carlos Mazón, qui ha afirmat que tenim per davant unes hores decisives per a Pego, cap a on s’ha centrat tota l’atenció en aquests moments.

 


1141 Visites
Hola!!