Benialí i Benirrama i la Vall d’Alcalà han estat evacuats; l’incendi de la Vall d’Ebo continua descontrolat

Al llarg de la vesprada des de Ràdio Pego, a través del 107.8 de l’FM hem informat de totes les novetats que s’han anat produïnt al respecte de l’incendi forestal que està arrassant les valls de Pego. Com han indicat des del Consorci Provincial de Bombers i el mateix secretari autonòmic de Seguretat i d’Emergències, José Maria Àngel, la major preocupació en aquest moments és que el foc arribe als nuclis urbans de la Vall de Gallinera. És per això que al voltant de les 18:00 hores es donava l’ordre des del Centre de Coordinació d’Emergències de procedir a l’evacuació de Benialí i Benirrama. Hores abans s’havia procedit a desallotjar també la zona del Calvari de Pego per prevenció. Però, a hores d’ara el foc avança pel barranc de l’Infern amenaçant la Vall de Gallinera. I la prioritat màxima és, tal com ha dit José Maria Àngel, la seguretat de les persones. 

Ignasi Mora, alcalde de la Vall de Gallinera presenciava la reunió a la Vall d’Ebo, en el PMA, el lloc de comandament, en què es donava l’ordre de l’evacuació de part del seu terme. La preocupació és màxima. Els efectius dels bombers, unitats forestals i UME, unes 300 persones, avions, helicòpters, policies nacionals, guàrdies civils, policies locals, treballen sense descans, però l’orografia de les valls és molt complicada i dificulta moltíssim l’accés al foc. El secretari autonòmic ha destacat que la complicació del terreny i els canvis de direcció del vent han arribat a posar en perill, fins i tot, als efectius que treballen en l’extinció. A més a més, els bombers han traslladat a Ràdio Pego la seua preocupació per la falta de recursos i és que en aquest cap de setmana s’estan succeïnt diferents incendis al llarg de tota la geografia de la Comunitat Valenciana.

En eixir de la Vall d’Ebo, passades les 18:30 hores, el panorama era desolador i les forces i cossos de seguretat, els bombers, els forestals, els militars… tots, estan cansats. Regna la preocupació perquè el vent bufe amb més força, perquè canvie de direcció, perquè arrible la nit…

El panorama no és molt millor a Pego. A l’Espai Veïnal comencen a arribar les primeres persones evacuades de la Vall de Gallinera. Han deixat enrere les seues cases i pertanyences. A Benialí, a Benirrama, i saben que hauran de passar la nit a Pego. La reacció der l’Ajuntament de Pego no s’ha fet esperar. Ni la d’hostalers i veïns i veïnes pegolins, que han acudir d’immediat a l’Espai Veïnal a col·laborar amb Acció Urgent, amb la Policia Local, Creu Roja Alacant i l’Ajuntament. Necessiten menjar i beguda, cadires, tot el necessari perquè unes 200-300 persones desallotjades i preocupades pugen passar la nit el millor possible, dins les circumstàncies, a Pego.  

La regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, ha indicat que també s’habilitarà el col·legi Ambra per a acollir les persones evacuades.


Les últimes dades, que arriben a Ràdio Pego a les 20:00 de la nit, apunten a que la superfície cremada és ja de 3.500 hectàrees i que el front té uns 30 quilòmetres d’extensió. I l’alcalde de la Vall d’Alcalà, Pablo Martínez, ha confirmat a les 20:20 hores que s’està evacuant els nuclis poblacionals del terme per la proximitat del foc.
Com hem repetit en les diferents connexions en directe, la nit es preveu molt molt llarga.
1215 Visites
Hola!!