Inaugurada la Setmana Fallera a Pego

Dissabte de vesprada, des del balcó de l’Ajuntament, la Fallera Major de Pego 2011 deia adéu al seu càrrec a l’hora que donava la benvinguda al nou any faller. D’altra banda, la Fallera Major Infantil de Convent i les Falleres Majors de La Font i la Plaça i Natzarè, convidaven al poble de Pego a viure la festa en companyia de les tres comissions falleres.
Com cada any per aquestes dates, les Falles es fan presents als pobles valencians i Pego, poble fronterer, tot i que siga de la província d’Alacant, s’identifica amb la festa josefina i dissabte passat ho va tornar a demostrar amb la inauguració de la Setmana Fallera amb el Pregó i la Crida des del balcó de l’Ajuntament de Pego.

La Fallera Major de Pego 2011, Esther Bertó, era l’encarregada d’anunciar l’obertura esta setmana tan important per als fallers i les falleres que han estat “lluitant durant tot un any” per dur endavant la festa d’enguany. Bertó també destacava la “germanor” fallera que existeix a Pego i emplaçava les tres comissions a “no mirar al vostre veí”, sinó a “mirar-vos com fallers tots, com un grup de guerrers que hem de lluitar tots per la mateixa finalitat”.

La Fallera Major de Pego 2011 aprofitava el Pregó faller per a acomiadar-se del càrrec i deixar el testimoni a les Falleres Majors de la Falla Convent, Falla La Font i Falla Plaça i Natzarè.

Enguany el poble de Pego no compta amb Fallera Major de Pego per diversos problemes al si de la Junta Local Fallera, una circumstància que ha obligat a canviar el protocol del discurs de la Crida. Este s’ha solventat donant veu a les Falleres Majors de les tres comissions. En este cas la Fallera Major Infantil de la Falla Convent, Alba Frau; la Fallera Major de la Falla La Font, Maria Bondia i la Fallera Major de la Falla Plaça i Natzarè, Analia Siscar, eren les encarregades de convidar al poble de Pego a gaudir de les Falles 2012.

Així, quan “l’hivern alena els seus últims sospirs, per deixar pas a la primavera”, com indicava Alba Frau. Serà el moment en què “la sàtira i la crítica s’apoderaran de Pego en els propers dies”, desvelava Maria Bondia que alhora es dirigia als fallers i les falleres per convidar-los a què “el contacte amb la gent […] us òmpliga de felicitat”. Analia Siscar, demanava en nom de les tres que “obriu les portes i finestres de les vostres cases perquè aquesta festa entre en les vostres vides. Vos convidem a tots a que vingueu a les orquestres, als passacarrers, a les mascletades, a l’ofrena, a visitar els nostres monuments”.
591 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!