Majo Siscar Banyuls: “este guardó és per a totes les dones treballadores, siga a l’oficina, al magatzem, a la tenda o a casa, perquè totes i cadascuna fem una feina indispensable per a la societat”

El premi ‘Jo dona’ 2012, la jove periodista de Pego Majo Siscar Banyuls feia extensible el reconeixement a la resta de dones treballadores a través d’un escric que va llegir sa mare, Paqui Banyuls davant un centenar de dones el divendres en el dinar de la Dona organitzat per Cabal, les ames de casa i les ladies de Monte Pego. D’altra banda, Pura Ferrando va estar la guanyadora del Concurs de Crosta.
Acabàvem divendres passat parlant del dia de la Dona per a informar del desenvolupament del Dinar de la Dona que enguany a Pego organitzaven les tres associacions de dones del municipi, Grup de Dones Cabal, Ames de Casa Lucentum de Pego i l’Associació Internacional Ladies de Monte Pego amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego. I comencem l’Informatiu de dilluns, agafant el fil d’aquesta activitat.

Un centenar de dones es reunien per a commemorar el Dia de la Dona a Pego divendres passat. Dones que representaven tot l’espectre femení pegolí. Durant el transcurs del dinar es va atorgar el premi a la millor crosta que enguany va recaure en Pura Ferrando amb anècdota inclosa i és que va ser l’única presentada, ja que la resta d’assistents va decidir guardar-se de la carn per estar en quaresma. El premi va ser un val de cinquanta euros per a gastar en qualsevol del comerços associats a l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego.

Durant el dinar també es va atorgar el premi ‘Jo Dona’ que entrega l’Ajuntament de Pego i que enguany se li va concedir a la jove periodista pegolina Majo Siscar Banyuls per ser la veu de tantes dones de Mèxic i Amèrica Central i del Sud. El regidor de la Dona va ser l’encarregat de presentar Majo Siscar. Enrique Moll va destacar que la premiada va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i que, actualment treballa com a freelance des de Mèxic, un fet que, declarava Moll, demostra com “cada vegada més, la joventut espanyola ha d’eixir del seu país per a poder treballar en allò que els agrada”. Va explicar Moll que les tres associacions i la regidoria de la Dona van coincidir en que “no hi havia res millor que entregar este premi a una dona que havia treballat tant, tot i la seua joventut, per tenir un lloc important en el món del periodisme parlant, justament, de tota la problemàtica que tenen i que sofrixen les dones en Amèrica Llatina”.

Majo Siscar Banyuls no va poder arreplegar el premi perquè està a Mèxic treballant. Va ser sa mare, Paqui Banyuls, l’encarregada de recollir-lo i de llegir un escrit que Majo va enviar per a declarar el seu agraïment per este reconeixement.

Una mare emocionada transmetia el seu missatge a les assistents. Entre d’altres coses, Majo Siscar insistia a ressaltar que “este guardó és per a totes les dones treballadores, siga a l’oficina, al magatzem, a la tenda o a casa, perquè totes i cadascuna fem una feina indispensable per a la societat”. Destacava la periodista pegolina, de 28 anys d’edat, que “sou vosaltres, les dones de generacions anteriors a la meua, les que més heu enfrontat i enfronteu cada dia la doble càrrega de ser bones esposes, competitives a la feina i eficients en la gestió de la llar”. Recordava Siscar Banyuls que “les dones porten més d’un segle lluitant a casa i al carrer per poder conquerir els espais públics i privats, des del nostre propi cos fins a l’administració de l’Estat, passant per reivindicar el nostre dret a reunir-nos entre nosaltres sense interferències dels homes”. Assegura Majo que les dones “seguim fent la revolució des d’allò més íntim, des de cadascuna de les nostres decisions quotidianes”.

Enhorabona des de Ràdio Pego per este reconeixement i tot el que ell comporta.
660 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!