Important seguiment de la vaga estudiantil a Pego

La vaga d’estudiants de tres dies ha estat convocada per la Plataforma d’Afectats per les Beques (PAB) i el Sindicat d’Estudiants i és d’àmbit estatal. A Pego l’alumnat de secundària va seguir la vaga, sobretot el primer dia. Hui, per exemple, un examen a dissuadit a l’alumnat de 2n de Batxillerat a acudir a les aules. Demà eixirà de Pego un autobús per a acudir a la manifestació unitària convocada contra la LOMQE i les retallades en educació.
21, 22 i 23 d’octubre l’alumnat de secundària (l’estudiantat en general), becaris, pares, professorat i tota aquella persona que s’ha vist afectada per les retallades en educació, han estat cridats a una vaga “massiva” per la Plataforma d’Afectats per les Beques (PAB) i el Sindicat d’Estudiants. Amb esta convocatòria de vaga demanen la dimissió del ministre d’Educació, José Ignacio Wert.
Ràdio Pego s’ha posat en contacte amb l’IES Enric Valor de Pego per saber la incidència d’esta vaga al centre de públic de secundària. Esta ha estat desigual en els dos dies que portem de vaga i també entre cursos. El primer dia va ser el més secundat per l’estudiantat. Tot i que no podem oferir-vos percentatges exactes, podem assegurar (per les xifres facilitades de l’institut) que el seguiment va ser massiu, principalment en 1r i 2n de Batxillerat (van acudir uns 28 alumnes) i cicle formatiu (no va acudir ningú). Hui per a 2n de Batxillerat ha estat diferent. La responsabilitat davant els estudis ha pogut i és que hui tenien un examen d’història i han acudit a fer-lo.
Des del centre de secundària també se’ns ha informat que l’estudiantat ha muntat un autobús per a demà acudir a una de les tres manifestacions unitàries en contra de la LOMQE i les retallades en educació.
Els sindicats estudiantils, la Plataforma en defensa de la Universitat Pública o sindicats com l’STEPV convoquen demà dijous manifestacions a Alacant, València i Castelló. A partir de les 18.30h. Unes manifestacions unitàries que preveu que siguen massives per dir ben alt i clar que calen altres polítiques educatives i que se’n vagen Wert i Català en no representar a la majoria social que exigeix una educació pública, valenciana i de qualitat.
1148 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!