Hui s’inaugura el Mundial d’Accidents de Trànsit a Cap Verd

En ell participa l’equip de Rescat dels Bombers de Gandia i, entre els seus membres està el sanitari d’Acció Urgent Pedro Barranco, 2n millor sanitari d’Espanya en accidents de trànsit. Demà és quan comencen les proves, els «reptes» com són anomenats en el World Rescue Challenge. Dimarts, a les 17.30h., l’equip de Gandia, pertanyent al Consorci de Bombers de València començaran la primera prova, que en el seu cas correspon a la maniobra ràpida.

A principis de setembre l’equip de Bombers de Gandia, pertanyent al Consorci Provincial de València, es proclamava campió estatal de rescat en accidents de trànsit, el que li donava un pas directe a competir en el World Rescue Challenge que enguany se celebra a Cap Verd (Sud-Àfrica) del 20 al 26 d’octubre. I per què parlem d’açò? Els i les que ens seguiu sabeu que informem sobre la participació de l’equip de bombers de Gandia en el World Rescue Challenge perquè el sanitari d’Acció Urgent, Pedro Barranco forma part d’eixe equip.

No és la primera vegada que Barranco hi participa i és per això que quan va ser rebut per l’alcalde de Pego i el regidor de Sanitat, Barranco va explicar que formar part dels equips que participen en el Mundial «és un altre món perquè assistix l’elit de l’elit». Allí competixen equips d’Estats Units, Austràlia, Alemanya, Itàlia, la Xina, Japó, Regne Unit o Romania. Això implica que «ja no és tan sols el campionat, sinó el poder veure noves maneres de rescat, nou material que després adquirim per a Acció Urgent», expressava el sanitari que també afegia que anar al campionat mundial «és un al·licient més el poder compartir espai amb els millors metges i parametges del món».

Els equips van arribar dissabte, 20 d’octubre i hui dilluns, 22 d’octubre té lloc la cerimònia inaugural del World Rescue Challenge 2018. Serà demà quan comencen les proves. La primera que realitzarà l’equip de Pedro Barranco serà a les 17.30h. S’estrenaran amb la maniobra ràpida. Un repte que hauran de resoldre en 10 minuts, 2 menys que en el campionat d’Espanya.

Dimecres, 24 d’octubre l’equip de bombers de Gandia comença matí. A les 9 tenen la maniobra complexa, una prova que només realitzen al Campionat Mundial i en la qual disposen de 30 minuts per a executar-la. D’altra banda, s’anomena complexa perquè compta amb «diverses víctimes en diferents vehicles: cotxes, camions, motos» i en distintes situacions. Dijous, 25 d’octubre, a les 15 hores és el torn de l’equip de Barranco per a dur a terme la maniobra estàndard, que és l’única que no varia. La cerimònia de cloenda està prevista el divendres, 26 d’octubre.

Les diferències entre el campionat estatal i el mundial «són enormes», afirmava el sanitari d’Acció Urgent. A més dels canvis en les maniobres, també hi ha diferència en el format dels equips, ja que a Espanya obliguen a canviar la meitat de l’equip cada tres campionats nacionals perquè consideren que així hi ha una millor formació, atenent que es compartix la informació de treball. «En el campionat del món veus que hi ha equips que porten, per exemple, onze anys treballant junts», apuntava Barranco.

 

1528 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!