26 originals presentats al I Certamen de Poesia Satírica de Pego, hores abans de què finalitze el seu termini

Hui és l’últim dia per a enviar treballs de poesia satírica a un certamen pioner a tot el territori de l’àmbit lingüístic. Un dels objectius és donar valor a la poesia satírica i dotar, principalment les falles, de bones plomes versades en la sàtira poètica. Sobretot arrel del nomenament de les Falles com a patrimoni immaterial de la Humanitat per la Unesco. El premi del I Certamen de Poesia Satírica de Pego promogut per la regidoria de Cultura està dotat amb 2.500€. A més, l’obra guanyadora es publicarà per Edicions del Bullent.

Hui, 22 d’octubre, finalitza el termini per a presentar obres al I Certamen de Poesia Satírica de Pego. Este matí a les 10 hores, 26 eren els originals presentats a este concurs pioner en l’àmbit lingüístic valencià. Una iniciativa promoguda per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego que té una dotació de 2.500€ de premi i l’edició comercial a càrrec d’Edicions del Bullent.

Explicava Laura Castellà, regidora de Cultura, que la idea del I Certamen de Poesia Satírica va nàixer «veient la tradició que tenim del gènere satíric al municipi» i que els va fer considerar que es «podia impulsar [amb esta base] una major participació d’escriptors en les crítiques falleres».

Cada autor/a podia presentar al I Certamen de Poesia Satírica de Pego només una obra amb una extensió total que havia de tindre un mínim de 400 versos o l’equivalent si es tracta de prosa poètica. El jurat del I Certamen de Poesia Satírica de Pego està format per Salvador Bolufer, Alba Fluixà i Jesús Peris.

Tots tres s’enfrontaran a la lectura de poemes satírics, és a dir, amb «una manera de comunicar a través del sentit de l’humor. No necessàriament crítica social o política, sinó qualsevol cosa que nasca del món del ridícul es pot comunicar, es pot escamar, es pot denunciar o es pot ridiculitzar el mateix ridícul, a través de la sàtira». Sobre esta base, «quan parlem de poesia satírica estem parlant de muntar eixa divulgació a través de poesia», com explica el reconegut poeta satíric pegolí Salvador Bolufer.

Amb esta convocatòria del I Certamen de Poesia Satírica de Pego es pretén dignificar el gènere, alhora que es volen donar els primers passos per a traure a relluir plomes que es convertisquen en referents per a futurs poetes. Alhora, com apuntava anteriorment la regidora de Cultura, una part de la culpa d’este projecte la trobem en les Falles i més concretament, desvelava Salvador Bolufer, en la declaració d’estes com a patrimoni immaterial de la Humanitat per la Unesco.

1350 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!