El departament de salut de Dénia lidera la vacunació contra la grip entre el personal sanitari

Pego ha estat enguany el poble elegit per encetar la campanya de vacunació contra la grip que finalitzarà el 31 de gener. I, el primer en vacunar-se ha estat l’alcalde, qui ha encoratjat la població a fer-ho. Enguany, el departament de salut de Dénia voldria arribar al 60% de vacunació entre els col·lectius de risc. El cap de medicina preventiva, Antonio Valdivia apuntava, per exemple, que les embarassades poden protegir, amb esta vacuna, els seus bebès de contraure la grip.

Pego ha estat enguany el poble elegit per encetar a la Marina Alta la campanya de vacunació contra la grip de 2018/2019. Una campanya que s’inicia ara i que finalitzarà el 31 de gener i que, com indicava el comissionat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Juan Puig, és important acudir al centre de salut per a vacunar-se, principalment els grups de risc perquè l’opció de «no vacunar-se, pertanyent a un grup de risc, és un risc».

El departament de Salut de la Marina Alta compta amb 27.900 vacunes, 27.000 de les quals és per a la població general, principalment, els col·lectius de risc i 900 per a població de més de 75 anys. Estes últimes, informava el director de salut pública del departament de salut de Dénia, Pascual Martí, «creen un poc menys de reacció».

El primer en vacunar-se ha estat l’alcalde de Pego, Enrique Moll, que ha afirmat que un acte «necessari». Alhora ha assegurat que «és un immens plaer que hagen pensat en Pego per a començar la campanya» i recordava que esta vacuna «evita moltes malalties que es produïxen al llarg de tot l’hivern». És per això que convidava a vacunar-se.

El departament de salut de Dénia lidera la vacunació contra la grip entre el personal sanitari. L’any passat va ser superior al 76% del personal sanitari el que es va vacunar, segons informava el cap de medicina preventiva, Antonio Valdivia. Insistia en la importància d’este fet «vacunant a este nivell protegim de forma significativa a la població que ve a veure’ns als centres de salut o a l’hospital».

L’objectiu de Sanitat per a esta campanya és que es vacune el 55% de la població. L’any passat al departament de salut de la Marina Alta ho va fer el 49% de la població i, el doctor Valdivia expressava que li agradaria que enguany el percentatge arribara al 60% a la comarca.

Detallava Valdivia altres grups de risc que «interessa molt que es vacunen» i començava per les embarassades, ja que, explicava, «va haver una cobertura del 45%», un percentatge que és vol superar perquè «les embarassades tenen risc d’agafar la grip i tindre complicacions greus i perquè, a més, tenen un altre benefici, que és que si el xiquet o la xiqueta va a nàixer en plena temporada de grip, si la mare té anticossos, li’ls passarà al xiquet i el va a protegir durant mesos».

Un altre dels grups de risc són les persones amb malalties cròniques i explicava que «moltes persones amb estes malalties no té consciència de què tenen risc d’agafar un grip que se’ls pot complicar molt».

L’altre grup de risc són les persones amb més de 64 anys. El grup «amb més complicacions amb diferència», ja que «són 2/3 dels casos greus que ingressen en els hospitals i és un grup en el que hem d’assegurar-nos que hi haja el major nombre possible de vacunats».

S’han vacunat durant la presentació de la campanya al centre de salut de Pego l’alcalde de Pego, Enrique Moll, la directora d’Atenció Primària del Departament de Salut de Dénia, Ana Mª Morote, el cap de medicina preventiva, Antonio Valdivia i el director de salut pública Pascual Martí. Després de la presentació de la campanya, els i les assistents realitzaran una acció de vacunació.

2007 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!