Hui s’enceta el taller d’iniciació a la història local de Pego

Un projecte de la regidoria de Cultura i Educació i de l’Arxiu municipal de Pego. El taller es desenvolupa els dimecres de 18.30 a 20h., excepte hui que començarà una hora abans, d’octubre a desembre. Està impartit per l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela. Este primer taller abraça des de la prehistòria a l’Edat Mitjana.
Conèixer el que ha precedit al moment actual és conèixer els origens i la possibilitat d’explicar quins fets i circumstàncies ens han dut al punt en què ens trobem. Per això és tant interessant el projecte que han impulsat la regidoria de Cultura i Educació i l’Arxiu municipal de Pego, el taller d’iniciació a la història local de Pego. Una iniciativa que substituix una altra que, bianualment, divulgava coneixements històrics sobre Pego i la Marina Alta en general, les Jornades Carmel Giner Bolufer. L’actual conjuntura econòmica no permet la seua continuïtat i per no tallar d’arrel eixe esperit de coneixement i història, Joan Miquel Almela es posa al capdavant d’esta nova proposta amb el suport de la regidoria de Cultura i Educació.

Alícia Siscar, regidora de Cultura i Educació, incidia en el fet “d’aprofitar els recursos que tenim”. Destacava el valuós arxiu municipal que es conserva a Pego i l’oportunitat que oferix este taller per a conèixer “el poble i la seua història”.

El taller d’iniciació a la història local de Pego es desenvoluparà d’octubre a desembre, “un total de 12 dimecres”, apuntava l’arxiver municipal. Pensant ja en la continuïtat del projecte en pròximes edicions, Joan Miquel Almela sintetitzava que durant estos dos mesos i mig el taller abraçarà “des de la prehistòria fins el final de l’Edat Mitjana”.
Desitjava Joan Miquel Almela que “a la gent li agrade” i comentava que el plantejament del taller és que siga “actiu”, un espai en què hi haja participació d’alumnes i professor. Avançava l’arxiver que la primera sessió del taller d’iniciació de la història serà hui a les 17.30 hores, excepcionalment per qüestions d’agenda. També comentava que la segona sessió serà impartida per Vicent Boronat, educador ambiental del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva qui introduirà el marc geogràfic i el medi natural.
444 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!