Del 15 al 30 d’octubre la Policia Local de Pego durà a terme una campanya d’identificació de xips

Després d’una campanya d’informació, en la darrera quinzena d’octubre, els agents municipals intensificaran la identificació d’animals. Aquelles persones que no duguen les seues mascotes amb xip s’exposen a ser denunciats.
Les nostres mascotes donen moltes alegries, no obstant això tenir-ne una comporta responsabilitat i deures amb l’entorn en que vivim. Això almenys és el que es desprén de les múltiples iniciatives que darrerament apareixen reflexades en la premsa sobre mesures per tal d’evitar que, sobretot els gossos, defequen als carrers de pobles i ciutats i els excrements es queden a les vies públiques molestant a qui camina i donant una imatge nefasta de la neteja municipal.

Eixa és potser la cara més desagradable que ens trobem de la cura de les mascotes. Una altra vessant és la seua identificació. Una qüestió que, des del 13 d’agost de 1996, ja fa 16 anys, està regulada per la Generalitat Valenciana. Des d’aleshores aquelles persones que tenen gossos tenen el deure d’identificar-los, inscriure-los al RIVIA i instal·lar-los un microxip sota la pell, abans dels 3 mesos d’edat. Una mesura que permet i facilita la seua recerca, així com la localització de les persones responsables de l’animal si este es perd. I de la que han estat informant durant diversos mesos la Policia Local de Pego, segons informava Carmelo Ortolà, alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana.

Anunciava l’alcalde que del 15 al 30 d’octubre, els agents municipals, intensificaran la identificació d’animals comprovant que estos porten el seu xip corresponent. L’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana explicava que esta campanya d’identificació de xips ve motivada per les “queixes per part de molts veïns per l’abandó de gossos”. Advertia Carmelo Ortolà que qui no complisca la normativa “se li haurà de denunciar”.
Per a evitar arribar a eixe extrem, l’alcalde de Pego pregava “que totes les persones que tinguen animals de companyia i vullguen mantindre’ls que ho facen en les condicions necessàries i que els porten al veterinari perquè els posen el corresponent xip si és que no el tenen”.
480 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!