El Consell de Salut de la Marina Alta aborda les mesures aplicades en quatre centres de salut

Segons les dades presentades per Marina Salut, l’equip del Servici d’Urgències de l’Hospital de Dénia ha atés este estiu una mitjana de 4 pacients procedents de Pedreguer, Gata de Gorgos, Ondara i El Verger que haurien necessitat les urgències nocturnes.
Ahir es va produir a l’Hospital de Dénia la quarta reunió del Consell de Salut de la Marina Alta. En un principi, en l’ordre del dia no estava inclós el tancament de les urgències nocturnes de Pedreguer, Gata, Ondara i El Verger, però finalment sí que va estar damunt la taula, donant-se a conèixer, així, el punt de vista de l’empresa concessionària de la salut a Marina Alta respecte a la problemàtica.

Al Consell de Salut de la Marina Alta, que va estar presidit per l’alcalde de Teulada Antoni Joan Bertomeu, van acudir 5 representants de l’Agència Valenciana de Salut, 3 dels ajuntaments, 1 representant de les organitzacions empresarials, 2 de sindicats, 1 membre d’associacions de consumidors, usuaris i veïns i 1 representant dels col·legis professionals sanitaris.
En l’ordre del dia es van tractar temes com són els indicadors de funcionament del Departament de Salut i “les mesures aplicades en la reorganització dels Punts d’Atenció Continuada”, més coneguts per la gent com a Centres de Salut.

Sobre esta última qüestió, que és la que ha mobilitzat a bona part de la població de la Marina Alta impulsada per la Plataforma per la defensa de la sanitat pública a la Marina Alta, explicava el Director Mèdic de l’Hospital de Dénia, el doctor Rafael Sala, que “després d’una anàlisi de les atencions nocturnes, la identificació de xifres baixes en alguns centres de salut – Pedreguer, Gata de Gorgos, Ondara i El Verger- i, donada la proximitat a l’Hospital, el passat mes de juliol la Direcció de Marina Salut va reorganitzar el funcionament dels esmentats centres”.

El Dr. Sala repassava les xifres amb que compta la Direcció de Marina Salut sobre les atencions de les urgències nocturnes d’eixos quatres centres de salut. “Els Punts d’Atenció Continuada de Pedreguer i Gata de Gorgos atenien, entre les 22:00 i les 08:00 hores, una mitjana de 3 i 2 urgències, respectivament. Ondara i El Verger, que ja compartien el PAC en dies alterns, sumaven una mitjana de 7 pacients en la mateixa franja horària.”

Eixes xifres han estat les que ha utilitzat Marina Salut per tal de decretar que “des del passat 23 de juliol, els pacients que han requerit assistència nocturna en les esmentades poblacions, han sigut atesos o bé en algun dels 7 PAC disponibles 24 hores en la Xarxa Assistencial, o en el Servici d’Urgències de l’Hospital de Dénia”.

Informava el Director Mèdic de l’Hospital de Dénia que “l’equip del Servei d’Urgències de l’Hospital de Dénia ha atés este estiu una mitjana de 4 pacients procedents de les zones bàsiques de Pedreguer, Gata de Gorgos, Ondara i El Verger.” Al mateix temps el Dr. Rafael Sala apuntava que “després de la reorganització, als efectius habituals del servei se suma ara un facultatiu addicional de reforç”.
563 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!