Hui, segona conferència de les Jornades Carmel Giner Bolufer

Aquesta vesprada a les set, a la Casa de Cultura, tindrà lloc la segona conferència inclosa en les jornades, que enguany arriben a la seua huitena edició i estan dedicades a la Guerra de l’aigua. I Tomàs Peris Albentosa, doctor en Història per la Universitat de València parlarà sobre «Les marjals valencianes dels segles XII-XIX: cooperació, conflicte i guerres d’aigua».

Les jornades van ser encetades dimarts passat amb la ponència d’Abel Soler Molina titulada «La marjal, entre Pego i Oliva, en temps dels Carròs i dels Centelles». Prèviament a la seua intervenció, es va procedir a inaugurar oficialment aquesta nova edició organitzada per l’Arxiu Municipal de Pego. Hi van intervindre el regidor Ricardo Sendra per veu de l’Ajuntament de Pego, la presidenta de l’IECMA, Rosa Seser, institució que recull el contingut de cada edició de les jornades en un llibre. I l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela. Els escoltem a continuació:

Però, abans d’iniciar el cicle amb la primera jornada, dimarts s’inaugurà també l’exposició fotogràfica sobre la Guerra de l’aigua que completa les jornades. Una mostra que recull portades de periòdics dels anys 83-85, fotografies en color que Salvador Pascual havia donat a l’arxiu, i imatges en blanc i negre del periodista Francesc Vila, qui va ser corresponsal a Pego i va informar sobre la Guerra de l’aigua omplint les portades dels diaris Noticias al Día i Levante, a més del setmanari Canfali Marina Alta, amb els quals treballà en aquella època, amb vint i pocs anys. A més a més, Vila ha exposat la càmera de fotos, la màquina d’escriure i el paper pautat que feia servir per a les seues cròniques. Dimarts Salvador Pascual i Francesc Vila van estar a la inauguració:
483 Visites
Hola!!