Licitat el projecte de supressió de l’encreuament de l’hostal de Sant Jaume

Aquest matí s’ha posat en servei, per fi, de l’enllaç sud, que dona accés a la AP-7 des de la N-332, sense passar pel nucli urbà de la ciutat saforenca. Una bona notícia també per a Pego perquè la nova ruta evitarà als pegolins i pegolines passar per un punt crític, sempre congestionat, facilitant així el seu camí cap a l’AP-7.

Però, la cosa no ha quedat ací. En l’acte d’inauguració, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha aprofitat per anunciar, davant un bon nombre d’autoritats polítiques i de tots els estaments civils i policials, l’inici del procés de licitació del projecte que suposarà l’eliminació de l’actual encreuament de l’hostal de Sant Jaume a la N-332.

A l’acte assistia una representació de l’Ajuntament de Pego, amb l’alcalde, Enrique Moll, al front, qui desconeixia la notícia de la licitació i no ha pogut evitar emocionar-se en saber-la. Una vegada finalitzada la inauguració ha fet declaracions als mitjans de comunicació presents, content per la posada en marxa de l’enllaç sud d’Oliva, però, encara més pel nou i important pas donat per aconseguir el que ha estat una reivindicació històrica del poble de Pego:

En efecte, a la plataforma de contractació de l’Estat apareix publicat el document de plecs per al procés de licitació del qual ens ha donat més detalls la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà.

Però, Pilar Bernabé ha sumat una altra bona notícia per a Pego i Oliva: el projecte de creació d’una nova via ciclovia que unirà ambdues localitats per tal de promoure el que la delegada expressa com a prioritari en les polítiques del Govern: «connectar, unir i vertebrar el territori».

L’Ajuntament de Pego ha rebut també amb alegria aquesta nova notícia. Laura Castellà considera que el projecte estrenyerà, encara més, els llaços d’unió amb la localitat veïna. I afirma que les tres noves infraestructures, és a dir, el nou enllaç sud d’Oliva inaugurat hui, la futura renovada connexió amb la Nacional 332 licitada ara i la nova ciclovia obrin noves oportunitats de creixement per a Pego:

Com deiem, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, ha estat l’encarregada d’inaugurar la posada en funcionament de la Connexió Sud d’Oliva. Aquesta nova via es presenta com una solució per a reduir el trànsit, especialment el de vehicles pesants, que travessa Oliva, millorant així la seguretat viària i la qualitat de vida dels seus habitants.

La carretera N-332 ha sigut durant molt de temps l’eix principal de la veïna comarca de la Safor, suportant un trànsit mitjà de més de 15.000 vehicles al dia, com ha indicat Pilar Bernabé. Cal destacar el fet que el 10% d’eixos 15.000 vehicles són pesants.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha invertit 35,8 milions d’euros en aquesta obra, que ha suposat la creació d’una connexió de 2,5 km de longitud i dos carrils de 3,5 metres d’ample.
573 Visites
Hola!!