Hui han entrat en vigor les noves restriccions contra la COVID-19

Fins al 3 de febrer estaran tancats els bars, restaurants, cafeteries i altres establiments d’oci com els centres recreatius de majors i de joves. Només podran obrir els establiments hostalers que presten servei de recollida de menjar o beguda en el local o bé d’enviament a domicili. També poden obrir els serveis hostalers d’hospitals, clíniques, hotels i allotjaments turístics, d’àrees de servei i carreteres, dels menjadors escolars i de les empreses només per als treballadors.

També romandran tancats els establiments dedicats a activitats recreatives i jocs d’atzar.

En l’apartat dels comerços, els locals comercials i les superfícies comercials tancaran a les 18 hores, excepte els qui es dediquen a l’activitat comercial essencial d’alimentació o higiene, les farmàcies, les ortopèdies, òptiques, serveis de perruqueria i venda d’aliments per a animals.

Respecte a l’activitat esportiva, el decret de Sanitat indica que es podrà practicar activitat física i esportiva a l’aire lliure i fóra de les instal·lacions esportives sense contacte físic. En les modalitats per parella només podran practicar l’esport conjuntament els convivents. En les modalitats individuals, el límit de persones que poden fer esport a l’aire lliure, com el senderisme, el ciclisme o el running ve determinat pel decret de Presidència de la Generalitat que al mes de desembre limità la permanència de grups de persones es espais públics i privats. Així, el màxim és de 6 persones.

Les mesures que entren hui en vigor parlen també de les residències d’estudiants, en les quals es limita l’ús de zones comuns al 30% de l’aforament, garantint sempre les mesures de distanciament i higiene.

En les vetles i soterraments l’aforament màxim és d’un 30% dels espais, amb un límit de 15 persones en els que estiguen a l’aire lliure, i 10 en els tancats. La comitiva per al soterrar o comiat també es limita a un total de 15 persones màxim en espais oberts i 10 en els tancats.

En la resta de celebracions i cerimònies no religioses l’ocupació màxima permesa és d’un terç de l’aforament i en tot cas, 15 persones com a màxim en espais a l’aire lliure, i 10 en els tancats.
666 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!