Hui és el Dia Internacional dels Museus

L’objectiu del Dia Internacional dels Museus és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Organitzats cada 18 de maig o al voltant d’aquesta data des de fa més de 40 anys, els esdeveniments i activitats planejats per a celebrar el DIM poden durar un dia, un cap de setmana o fins i tot tota la setmana, com és el cas de Pego.

Cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial: l’any passat van ser 37.000 museus els que van prendre part en l’esdeveniment en 158 països i territoris.

Enguany, el Dia Internacional dels Museus se celebra sota el lema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. Es convida així als museus, als seus professionals i a les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

A Pego hui continua la programació organitzada pel Departament de Cultura, amb un taller d’art per a persones de 5 a 11 anys que començarà a les cinc de la vesprada.

Per a demà s’ha preparat una activitat anomenada Aventura’t al museu, la qual inclou un contacontes i un taller per a persones de fins a 7 anys.

I per al dijous, dia 20 de maig està prevista la reunió definitiva del jurat de la 45 edició del Certamen de Pintura Vila de Pego, que té la difícil tarea de seleccionar l’obra guanyadora.

I, per a tancar la setmana, el divendres a les huit de la vesprada el duet Klarharp, d’arpa i clarinet, oferirà al Museu un concert de música clàssica.

Ràdio Pego se suma a aquesta celebració amb una programació especial en directe des de la Casa de Cultura el divendres, de les 11 del matí fins a les sis i mitja de la vesprada.

614 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!