Aprovat el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals de Pego

Aquest matí s’ha celebrat un ple extraordinari en el qual la corporació municipal de Pego ha aprovat el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals amb els vots a favor de Socialistes Pego, Ciutadans de Pego Independents i Compromís. Els grups de la corporació han destacat que hui s’ha post fia un procés llarg i farragós per a tindre un pla per a la lluita contra els incendis forestals, des de la perspectiva de la prevenció i de la protecció del municipi. La regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Laura Castellà, ha recordat que el pla és un projecte que ve de la legislatura passada.

Ciudadanos, així com el Partit Popular, ha votat abstenció tot i que el regidor Simón Ortolà ha qualificat el fet de tindre un pla de prevenció com un èxit.

 

El portaveu dels populars, Ferran Gonzàlez, ha demanat control i supervisió per part de l’Ajuntament de Pego en l’aplicació d’aquest pla.

 

Per part de Compromís, Àngel Oltra ha proposat un seguiment i actualització continus del pla.

 

El Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, segons s’indica en el document, persegueix tres objectius principals per al territori del terme de Pego, que són: la reducció de l’impacte dels incendis forestals sobre la població, l’augment de la seguretat dels bombers durant les tasques d’extinció, i aconseguir unes superfícies cremades ecològicament acceptables.

El període de vigència d’aquest Pla serà de 6 anys, amb una revisió del mateix al cap de quatre anys, on s’analitzarà el grau d’implantació del pla, l’efectivitat de les mesures preventives proposades, i la inclusió de noves mesures, en el cas de ser necessàries.

745 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!