«Hui en dia el Tir de Pego és el nº1 en participació, en gent i en satisfacció, perquè la gent veu a gaudir»: Jesús Máñez Ribera, president de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana

140 cavalleries han participat en el 42 concurs de tir i arrossegament ‘Vila de Pego’ i totes elles han superat la pujada a la pista. Pego és l’únic poble que inclou entre les categories a competir la de 4 cavalleries, que enguany, s’ha realitzat gràcies a la família de José Cuquerella que ha patrocinat la prova i esta s’ha transformat en ‘Memorial José Cuquerella’.
Pego, «la capital del tir i arrossegament de la Comunitat Valenciana» va tenir el major nombre d’inscrits de tot el territori en el 42 concurs de Tir i Arrossegament ‘Vila de Pego’, 160 cavalleries. Això va fer que ja dijous hi hagués gent a Pego que anava a concursar durant divendres, dissabte o diumenge al tir de Pego, segons explicava Vicent d’Astàsia. També assenyalava el veterà membre del Club Esportiu Els Carreters que «cap haca es va quedar al pujador, totes han passat» el que ha portat que «tots els participants estan contents».
Jesús Máñez Ribera, president de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana, destacava que el de Pego és un concurs «tota la vida ha sigut dels més importants i ha fet pujar el valor dels cavalls». També assegurava que «la crisi al Concurs de Pego no s’ha notat perquè és el que més inscrits té de tota la comunitat».
El Concurs de Pego incloïa entre les seues categories la de carro de 4, la més espectacular de totes les proves. De fet el president de la FTACV ressaltava que hi havia gent que s’havia desplaça a propòsit des de Zaragoza per a presenciar el concurs de 4 cavalleries. I ressaltava que a Pego és l’únic poble que es manté el carro de 4.
Hem d’explicar, però que enguany ha perillat eixa prova. Confessava Astàsia que «enguany no teníem idea de fer esta prova, desgraciadament perquè no arribem al pressupost que comporta, uns mil euros». No obstant això, es va donar la circumstància que enguany els carreters d’Alberic no ha rebut subvenció per part de l’Ajuntament i no han pogut fer concurs i, coincidint amb l’adéu d’un «gran aficionat del tir i arrossegament que ha valorat sempre les haques bones, la família volia fer-li un memorial i estaven disposats a posar els diners dels premis i els trofeus perquè es fera a Pego la prova de 4 cavalleries». I així ha sigut com enguany s’ha dut a terme al Tir de Festes de Pego esta prova que va comptar amb 5 participants.
Destacava Máñez que «Pepe Cuquerella va ser una persona que va fer pujar molt els animals, molt aficionada a este món i intentava traure els millors cavalls perquè hi hagués emoció, perquè hi haguera rivalitat. Apostava per animals joves perquè cada vegada hi hagués més motivació».
La graderia del camp de tir del camí de Sant Antoni ha estat plena durant els tres dies de Concurs ‘Vila de Pego’ el que feia sentir-se «molt satisfets» als organitzadors de la competició, el Club Esportiu Els Carreters es tingués «molt satisfets».
Segons el President de la Federació valenciana de Tir i Arrossegament l’esport «que s’està mantenint i cada dia tenim un major increment de gent jove». Així mateix, Jesús Máñez no eludia la polèmica que genera el tir i arrossegament al voltant de maltractament o no als cavalls. Explicava que «tenim algunes persones en contra pel maltractament als animals, però temps enrere tinguérem una reunió i els vam fer vore que als animals no els fem patir. És a dir, que els animals són esportistes que s’entrenen diàriament i per això l’animal no arriba a patir en el concurs perquè estan preparats per a això».
Concloïa Jesús Máñez Ribera, president de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana que «hui en dia el Tir de Pego és el nº1 en participació, en gent i en satisfacció, perquè la gent ve a gaudir» i recordava que dijous ja hi havia gent a Pego per veure el Concurs, el que «ompli molt [a la Federació] tindre un concurs com el de Pego que ens caracteritza a tots els llocs».
El Club Esportiu Els Carreters de Pego també va voler retre homenatge al que durant bastants anys va ser el seu comentarista, ‘El tio Blas’ amb una placa commemorativa per a la seua dona en què es pot llegir «José Juan Perelló Ginestar, ‘El Tio Blas’, gran aficionat i col·laborador del Club Esportiu Els Carreters de Pego. No t’oblidarem’.
1035 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!