Gran nombre de públic seguix el Concert de Festes de La Clandestina

Dimarts de vesprada, a les 20h., i davant l’ermita de Sant Josep, un any més la Colla de dolçaines i tabals La Clandestina va reunir al seu públic fidel per interpretar-los marxes mores i cristianes i alguna peça més en el Concert de Festes de 2016.
Feia temps que estaven preparant-lo, tot i que actuen en altres actes durant les Festes de Pego com l’audició de l’escola de la Colla de dolçaines i tabals La Clandestina, als Moros i Cristians de Pego o a la processó de l’Ecce-Homo. Com la resta de formacions del municipi que combinen actuacions de carrer amb les d’interior —Banda de música, Orfeó de Pego— La Clandestina prepara el Concert de Festes a consciència perquè és l’actuació més important de l’any on saben que centenars de persones acudiran a l’entorn de l’ermita de Sant Josep per escoltar el repertori escollit.
Enguany, Empar Sastre va ser l’encarregada de presentar el Concert de Festes de La Clandestina. Va recordar que, com hem apuntat, la Colla es dedica «a tocar en concerts, passacarrers, processons, moros i cristians». Este concert és, per a La Clandestina «un comiat a les Festes de Pego i una salutació a l’estiu».
Al capdavant de la colla de dolçaines i tabals, des de fa 4 anys que hi trobem al pegolí Josep Mengual i Femenia, «qui té un brillant expedient amb estudis superiors de trompeta i una sòlida formació en el camp de la direcció musical», descrivia Empar al públic. Ressaltava que Josep Mengual és, entre d’altres, «trompetista solista a l’orquestra de cambra de València, mestre de trompeta a Pego i la Vall d’Ebo i a més porta la direcció dels cors del CEAM de Pego, de Parcent i d’El Poble Nou de Benitatxell».
Durant el concert La Clandestina va donar la benvinguda a dos nous components a la Colla, Hèctor Femenia i Àngel Navalón. D’altra banda, entre les peces escollides per al repertori del Concert de Festes de La Clandestina hi van incloure dos peces amb segell clandestí, una arranjada per José Javier Briones i una composició de Josep Maria Bataller dedicada al seu fill i que va ser menció d’honor al VI Concurs de composició de pasdoble de Muro. Escoltem un fragment de la primera:
716 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!