El dia de l’Ecce-Homo posa punt i final a les Festes Patronals de Pego

Ahir dimecres va ser festa local al municipi per celebrar el dia de la Sang i dia del patró pegolí. Una jornada en què totes les activitats van girar al voltant de la figura del Santíssim Ecce-Homo i que va acabar amb la llum i el so dels focs d’artifici. Durant les Vespres de l’Ecce-Homo, la Germandat Sacerdotal del patró va donar la benvinguda a un nou sacerdot pegolí, José Manuel Valero Ruiz.
Les campanes voltegen a Pego per celebrar el dia de l’Ecce-Homo, per celebrar les seues vespres i per recordar que és el patró del municipi. Ahir, amb el dia de la Sang, Pego va posar punt i final a les seues Festes Patronals que començaren el 17 de juny.
Durant les Vespres del patró la Capella del Santíssim Ecce-Homo va celebrar la festa anual de la Germandat Sacerdotal del Santíssim Ecce-Homo de la ‘Vila de Pego’. Amb cants i eucaristia. En eixa festa, la Germandat va donar la benvinguda a un nou sacerdot pegolí, José Manuel Valero Ruiz que va ser una de les veus que es va dirigir al públic present a la Capella. El tema central de la seua al·locució va ser, per descomptat l’Ecce-Homo, va convidar «a posar la mirada en ell […] per fixar-se en el que ell va realitzar i el que va fer» i així trobarem «el reflex del que és el veritable home: un home que és capaç de d’entregar la vida per amor a la resta, per la nostra salvació», afirmava José Manuel Valero.
Hi va destacar el nou sacerdot la paraula «voluntàriament» per a subratllar que «no és que li llevaren la vida, és que l’entregava, voluntàriament, per a complir la voluntat de Déu», asseverava. En este sentit José Manuel Valero reflexionava sobre el fet que «jo m’esforce en la meua vida per veure la voluntat del senyor» per a preguntar-se: «realment, quan veig la imatge del Santíssim Ecce-Homo, quan venim cada dia a adorar-lo ací a la Capella, ho faig buscant fer la voluntat del senyor o per a què en el meu poble o en la meua vida les coses canvien?» i com a resposta torna a la qüestió amb que començava, la voluntarietat de deixar la vida, afirmant que «va morir per nosaltres».
A la mitjanit, començava l’aurora en honor a l’Ecce-Homo. I ja el matí de dimecres, el dia gran a Pego, a més del volteig de campanes i la despertà festera, cal destacar la processó del Santíssim Ecce-Homo amb representació de totes les festes del municipi i que va tornar la imatge al seu temple original, de la parròquia de l’Assumpció on va ser trasllada la imatge del patró dimarts de vesprada, fins a la Capella de l’Ecce-Homo, ja de nit.El dia de la Sang, dia del Santíssim Ecce-Homo, patró de Pego finalitzava amb un castell de focs d’artifici per il·luminar el cel pegolí l’últim dia de Festes patronals i acomiadar-les fins l’any que ve.
883 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!