Germà Miralles obri la porta a un nou secretari/a local del Bloc

Després del V Congrés Nacional del Bloc, celebrat aquest cap de setmana a València, el secretari local dels nacionalistes pegolins anunciava que no optarà a la reelecció, com tampoc ho farà el secretari comarcal, Xavi Tro. Del congrés ha destacat la seua alta participació, la renovació de l’executiva i la preocupació del partit per abordar la crisi econòmica des d’una vessant valencianista, arrimant tots el muscle per a canviar la situació. Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la Fira de Mostres de València el V Congrés Nacional del Bloc, del que ha eixit reelegit Enric Morera, únic candidat a liderar la formació nacionalista, amb el 75% dels vots. En el congrés més participatiu que és recorda en la història de la formació valencianista, dels 420 delegats i delegades del Bloc van votar a Morera 386, la resta, 130 van ser vots en blanc i 4 nuls. Aquesta circumstància és vista amb normalitat pel secretari local dels nacionalistes a Pego, Germà Miralles que assegura que “en un partit on hi ha molta pluralitat d’opinió és normal hi haja una part de la gent que troba que seria millor una altra executiva, no hi ha més ahí”.

Sobre el V Congrés Nacional del Bloc destacava Miralles les dues ponències que s’han debatut durant dos dies, d’una banda la ponència organitzativa que descrivia com la més important “per a tenir un partit millor organitzat, per a poder arribar més bé a la gent”, de l’altra la ponència ideològica sobre la què Miralles relativitzava la qüestió del reconeixement de la senyera recordant que és un tema que “ja estava aprovat des de 1996, en el congrés de l’Eliana”. També destacava el secretari local del Bloc que al congrés s’havia parlat d’economia i no poc i, és per això, que explicava que “en termes generals jo vull pensar en temes més importants com per exemple el tema de la crisi i com hem d’abordar la crisi en els problemes que afecten a la gent, en els diners que compta la gent per a arribar a final de mes” una situació que el portava a afirmar que “la societat ha d’arrimar el muscle”. concloïa Miralles que es mostrava “content de ser del Bloc”.

Els objectius de la formació nacionalista a partir d’ara són “defensar els interessos valencians –concretava Miralles- els interessos econòmics valencians i ahí és on un partit com el Bloc, d’obediència valencianista, és el que té la gran força per a poder canviar el País Valencià, ja que els dos partits centralistes, el PP i el PSOE, no ho han de fer”. Aventurava Germà Miralles que “si algun dia es produira algun canvi espere que siga el que dóna un partit com el Bloc, una dignitat i una confiança perquè el poble valencià isca del tema del PP que ja sabem el que hi ha, es consolide”.

L’executiva proposada per Enric Morera té una mitjana d’edat de 33 anys, el que la converteix en una de les més joves de la història del partit. I és que només set dirigents segueixen en l’executiva creada en l’anterior congrés. Sobre aquest canvi i aquesta renovació, Germà Miralles valorava que “sempre una regeneració és important, [perquè implica que] hi ha gent jove darrere que ve i jo crec que això és important, canviar les cares i [que] la gent que té ganes de treballar, treballe molt”.

Sobre la covertura del Congrés i l’opinió dels propis delegats i delegades pegolins el secretari local del Bloc li donava les gràcies a aquesta casa i criticava “que en els mitjans de comunicació normal no ix res o poca cosa o com un Canal 9 que omet, menteix i manipula constantment i on espere que la societat valenciana algun dia canvie també eixa manera de fer política i de què una televisió com Canal 9 siga plural i de tots els valencians”.

La notícia, però, venia quan el secretari local del Bloc, Germà Miralles, anunciava que no es presentarà a la reelecció “com en el mateix congrés –assegurava- quan hi ha renovació sempre ha d’haver renovació i un partit on col•labora tota la gent, sempre ha de fer un canvi de persones que tiren del carro, persones que aportaran una nova sàvia i unes noves forces”. Així d’ací a un mes aproximadament –podria ser més, depenent de la celebració de l’assemblea comarcal- “haurà de ser l’executiva i la gent del Bloc els que hagen de triar un nou secretrari [o secretària] local, i també en la comarca s’haurà de triar un nou secretari comarcal”.

487 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!