El temps respecta la Pinyata

Finalment, després de tot el dia plovent i nuvolós la Pinyata es va poder celebrar a Pego amb total normalitat. En una hora de retard sobre l’horari oficial començava el seguici fúnebre a marxar cap al Pla de la Font on esperava la foguera. El Correfoc va acabar amb una batucada i la gent dispersant-se als distints pubs i bars pegolins.

La gent estava més que animada la nit de Pinyata. Com si fera anys i panys que a Pego no celebrava cap festa, com si Carnestoltes fera anys que hagués passat i no la setmana passada, la gent dissabte, 28 de febrer, tenia ganes de festa i després d’estar patint tot el dia per si plouria o no a la nit, finalment el temps es va portar bé i va deixar clars durant la nit de l’enterro de la sardina. En una hora de retard sobre l’horari oficial el seguici fúnebre iniciava la seua desfilada des de la Plaça de l’Ajuntament cap al Pla de Font on la foguera anava fent-se a gran a mesura que els ninots i taüts de les diferents colles anaven incorporant-se a ella. I a eixe ritme anava omplint-se el Pla de Font i les seues rodalies.

El dol feliç associat a aquesta festa es podia respirar en cada porus de vestit negre. Entre els que es veien noves nacionalitats que venen a Pego a descobrir una festa tan peculiar com és la Pinyata.

Cap a les 2 de la nit, sense massa soroll, començava el correfoc que va dur a terme l’Esclat Teatre. Una vegada al Pla de la Font una batucada feia palès que el foc d’articifi ja havia recorregut els carrers del voltant del Pla de la Font i arribava a la seua fi, però abans… els colors finals espunejaren davant tota l’audiència des de dalt de l’escenari que el grup havia muntat per a l’ocasió. Música, foc i colors posaren el punt i final a la desfilada i posterior correfocs de la Pinyata 2009. Després d’això la gent es va dispersar pels distints pubs i bars de la localitat per continuar gaudint fins a la matinada.

861 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!