Fomento redueix a 246.000 euros la proposta de sanció a les 41 barques de la vaga del gasoil


Les multes als pescadors de Dénia, Xàbia i Calp, que podien arribar als 300.000 euros, es queden en un màxim de 6.000 per embarcació
Els armadors de les embarcacions de les tres confraries de pescadors de la Marina Alta respiren hui un poc més tranquils després de conèixer que finalment la Direcció General del Ministeri de Foment ha proposat, de forma definitiva, una sanció d’un màxim de 6.000 euros -i un mínim de 3.000- per a cada una de les barques que van participar en la vaga per la pujada del combustible que va tindre lloc el passat mes d’octubre del 2005.

En total, les multes a totes les barques de Dénia, Xàbia i Calp que van bloquejar els ports de València i el de la capital comarca sumarien 246.000 euros. Encara que cal apuntar que la proposta de sanció l’eleva cada capitania provincial. La protesta dels dies 25, 26 i 27 d’octubre del 2005 va tindre un ampli seguiment en la comarca de la Marina Alta. De fet, 22 embarcacions del Pòsit de Dénia i 7 de Xàbia van participar en el bloqueig del port pesquer i comercial de la capital comarcal. A més, 12 barques de Calp van viatjar fins a València on també van participar en la vaga.

No obstant, les noves xifres sobre les multes a les 41 embarcacions implicades s’allunyen de les que es van remenar en un primer moment sobretot tenint en compte que estava prevista una sanció per falta molt greu el que econòmicament s’haguera traduït en fins a 300.000 euros per embarcació.

L’esperit no obstant de la sanció és que esta siga exemplar i assentar un precedent dissuasori que evite el bloqueig de l’accés portuari i noves pèrdues econòmiques de cara a futures mobilitzacions o actes de protesta.


390 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!