Milers de persones assisteixen a la baixada del riu Bullent


El premi a la originalitat de la construcció: va ser per “El Yate dels Simpsons”
El de l’embarcació més ecològica: Trineu del Pare Bullent i El premi a la millor disfressa: “En Febrero Baixem”. Amb la baixada comencen el carnestoltes de Pego
Aquest passat dissabte la XXI (vint-i-unena) edició de la Baixada del Riu Bullent es va celebrar amb un gran èxit ja que el dia acompanyava. El sol lluí tota la jornada, amenitzat per ràfegues intermitents de vent de ponent que de tant en tant feien desplaçar els núvols perquè taparen el sol, però les temperatures primaverals feren que la gent no s’ho penses dues vegades i baixara fins la Marjal per tal de passar un bon dia de dissabte.

Nombroses foren les taules amb cassoles de crosta, arròs al forn i, inclús va haver gent que s’atreví a torrar carn, vora el riu per tal de no perdre’s res de la baixada del bullent. Gent de Pego, la Marina Alta, de la Safor i d’altres comarques valencianes s’acostaren al riu Bullent per veure les barques baixar.

Una dotzena de barques es decidiren a cobrir el recorregut de la tradicional baixada del riu, que s’inicià al pas del Bullent i finalitzà al Blau del Carapatar. El nombre de membres per embarcació variava substancialment, perquè es van poder veure barques des de 3 navegants fins a una vintena. La diversitat tampoc va decebre, va haver des d’un participant que decidí agafar un palet i acabar el recorregut nadant, passant per barques senzilles construïdes amb palets i neumàtics de grans dimensions, sense més revestiments, arribant a la més estudiada configuració d’embarcacions com la d’uns participants que camuflaren la barca i ells mateixos sota la disfressa de militars espanyols.

Altres barques ben originals foren les guanyadores dels tres premis al que opten els participants, amb un guardó de 300 euros. El jurat d´enguany conformat per la Fallera Major de Pego, Sole Seguí Oliver i la seua Cort d´Honor, Victoria Milvaques Sastre i Mati Siscar Sendra, atorgà el premi a l’originalitat de la construcció: “El Yate dels Simpsons”, una embarcació que estava pensada per passar el pontet, ja que els membres de la barca, arribat el moment procediren a desmuntar els elements que sobreeixien per a després deixar-los com si res hagués passat.

El premi a l’embarcació més ecològica fou per al “Trineu del Pare Bullent”, una barca en forma de trineu conduïda pel pare noel i quatre crancs. El premi a la millor disfressa fou atorgat a “En Febrero Baixem”, una construcció que va tenir molt d’èxit entre el públic assistent ja els seus membres anaven realment originals i l’embarcació era molt segura i es podria assegurar que feta en seny.

Amb l’èxit d’aquesta XXI edició s’enceta la setmana de carnestoltes, on Per altra banda també recordem que ja es pot visitar la col•lecció de vestits de Remei Roselló, que degut a la seua professió sempre ha realitzat moltes disfresses, I que es podrà contemplar junt l’exposició de màscares feta per Rafa Ruiz. Les diferents obres i peces estan instal•lades al Centre d’Exposicions del carrer Hospital, 3 i l’horari de visita al públic és de dilluns a dissabte de 17 hores a 20 hores. Les peces restaran exposades fins el 4 de març, a la pinyata. Igualment també es pot contemplar l’exposició dels diferents cartells de carnestoltes.

430 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!