Fins dijous està obert el termini per a presentar candidatura al Consell Escolar de l’IES Enric Valor

Els pares i mares o l’alumnat interessat a formar part d’aquest important òrgan educatiu té fins demà per a presentar la seua candidatura, ja que la Junta Electoral de l’IES Enric Valor ha decidit eixamplar el termini. Les candidatures es presentaran a la secretaria del centre.
Com tot, els Consells Escolars de tots els centres educatius, es renoven i ara és el temps de fer-ho. Participar de la vida educativa dels fills i filles és important i és per això que és rellevant que el Consell Escolar de l’IES Enric Valor, en particular, però de tots els centres educatius de Pego, en general, tinguen una representació de pares i mares i també d’alumnes. Així, des del mateix institut es fa una crida perquè els progenitors participen aportant la seua candidatura al Consell Escolar. Una candidatura que poden presentar a la secretaria del centre fins demà, 19 de novembre, a les 2 de la vesprada, una data que s’ha eixamplat per decisió de la Junta Electoral de l’Enric Valor.

Què és el Consell Escolar i quina importància té? Doncs el Consell Escolar és l’òrgan de participació de tots els sectors implicats en el sistema educatiu. Va ser creat per la L.O.D.E. l’any 1986 i, des d’aleshores, ja s’ha renovat en altres ocasions. L’última vegada va ser el 2007. I és que dos anys són els que determina el decret de 2 de setembre de 1997 que introduïa que els consells es renovarien, per meitats, cada dos anys. Així que enguany, 2009, té lloc la renovació de 4 professors/es, 3 pares o mares, 2 alumnes i 1 persona d’administració i serveis (PAS).

La importància d’aquest Consell Escolar radica en les seues atribucions, que són, entre d’altres, la de participar en la selecció de la Direcció del Centre, la d’aprovar la Programació General Anual del centre, aprovar els pressupostos i les despeses, acordar la jornada escolar, aprovar les activitats complementàries de l’alumnat o analitzar i valorar el funcionament general del centre.

En el Consell Escolar de l’IES Enric Valor tenen dret a vot la directora, el cap d’estudis, 8 representants del professorat, 6 representants dels pares i mares d’alumnes, 5 representants de l’alumnat, 1 representant del personal d’administració i servei i 1 representant de l’Ajuntament de Pego.

Les votacions està previst que se celebren els proper dijous, 26 de novembre, en l’horari que determine la Junta Electoral del centre que ja s’ha constituït. Cada sector votarà davant una taula electoral formada per diferents persones de cada sector triades per sorteig.

Per la importància que comporta tenir representació en un òrgan de participació educativa, des de l’IES Enric Valor “volem fer una crida perquè participen tant en la votació com en la formació de la taula electoral”. I conseqüentment, que els pares i mares es decidisquen i presenten candidatures per a representar els seus interessos.

Tenen de temps fins demà dijous, a les 2 de la vesprada, presentant la candidatura a la secretaria del centre.
520 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!