Combatent la violència de gènere des de l’adolescència

Eixe és l’objectiu dels tallers que organitza, des de ja fa cinc anys, el Grup de Dones Cabal per als alumnes de l’IES Enric Valor. Enguany estan destinats a l’alumnat de 4t d’ESO.
El 25 de novembre s’apropa, això vol dir, que s’apropa el dia internacional contra la violència de gènere, dia que va ser declarat com a tal en la I Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotà (Colòmbia) el juliol de 1981. En aquesta trobada les dones denunciaren la violència de gènere a nivell domèstic i la violació i l’assajament sexual a nivell d’estats, incloent-hi la tortura i els abusos soferts per presoneres de polítiques.

Es va elegir el 25 de novembre per a commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats aparegueren en el fons d’un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana històricament estes han simbolitzat la lluita i la resistència.

Des d’aleshores i des de temps immemorials els maltractaments a les dones han estat constants i el degoteig d’assassinats no s’atura. Des de Pego, el Grup de Dones Cabal intenta, des de fa 5 anys aportar un granet d’arena per a tallar, en la mesura de les seues possibilitats la gotera que no para de sagnar. I ho fan començant pels joves, perquè consideren que són el futur i per tant, ells i elles tenen l’oportunitat de dir no a la violència de gènere i a les manifestacions masclistes, encara tan abundants en la nostra societat.

Com ho fan? Doncs amb dos dies de tallers que giraran al voltant de la tolerància i la violència de gènere. Dos Tallers que s’impartiran, demà dijous i el divendres, a l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES Enric Valor, la psicoterapeuta Maria Sendra i terapeuta Teresa Ros, des de Psicologia i Desenvolupament Humà Gregal. Totes dues treballaran amb l’alumant a través d’activitats dinàmiques i participatives que els duran, en el fons, a reflexionar sobre l’actitud negativa que duu intrínseca la violència de gènere. A més, també es posarà l’accent en petits detalls del dia que poden induir-nos a desenvolupar, en el futur, actituds violentes.

Tere Ferrando, presidenta del Grup de Dones Cabal, avançava també eixa concentració que se celebrarà a la Plaça del Mercat el mateix 25 de novembre a les 8’30 de la vesprada per a denunciar la violència de gènere. Per a què cadascú que vullga puga aportar idees, reflexions o sentiments al voltant de la violència de gènere hi haurà, davant de la residència, un panell o tauler per a anotar aquestes qüestions i col•laborar a donar suport a les dones maltractades per les seues parelles o exparelles.

718 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!