Estils educatius i relaxació en la parella, avui, a l’Escola de Pares i Mares

Aquesta vesprada, de 6’30 a 8’30, té lloc la segona xerrada programada dins d’aquest curs 2009-10 de l’Escola de Pares i Mares de Pego, dins el genèric ‘Com actuar davant del consum de drogues?’ Loreto Pastor, treballadora social de la Fundació AEPA serà l’encarregada de la xerrada en la que abordarà la implicació dels pares i mares en el procés educatiu.
L’Escola de Pares i Mares de Pego aquesta vesprada tractarà el tema de la Intervenció familiar en el procés educatiu. Segon tema per a construir el trencaclosques que porte als participants a saber ‘Com actuar davant del consum de drogues’. Des de les 6’30 i fins les 8’30 de la vesprada, Loreto Pastor, la treballadora social de la Fundació AEPA parlarà sobre els ‘Estils educatius i la relaxació en la parella’ per al benefici educatiu familiar.

Partint de la premissa de què “els pares i mares són els responsables de l’educació que es dóna en la família i també són els col•laboradors de l’escola com a àmbit formatiu dels seus fills i filles’, Loreto Pastor plantejarà els objectius d’una bona relació tutor/a – pare/mare:
– Conèixer-se i comprendre’s mútuament.
– Intercanviar informació sobre el fill o filla
– Desenvolupar conjuntament un pla d’actuació educativa.
– Orientar en l’educació dels seus fills o filles.

Així, els temes a tractar entre les dues figures es donaran en diverses esferes com:
– Nivell d’aprenentatge i/o les dificultats
– Situació i comportament
– Materials d’ús
– Possibles problemes de salut
– Problemes familiars importants
– Política escola, entre d’altres.

Els beneficis d’aquesta relació fluïda, poden ser molts, entre d’altres i potser com a més destacats, el fet que davant un problema el tutor/a no dubtarà a contactar amb el pare o la mare; per al tutor/a el fet de conèixer les característiques familiars serà important per a entendre millor algunes situacions el que el farà actuar com convinga, a més podrà ajudar, en certs moments, a resoldre alguns conflictes amb els fills i filles. També augmentarà la seguretat dels fills i filles i el motivarà. Però potser el més important és que els fills i filles aprenen dels seus progenitors i un bona actitud sempre és bàsica per a una millor educació.

Aquestos només són alguns dels aspectes que tractarà aquesta vesprada, a la Casa de Cultura, Loreto Pardo en la segona xerrada de l’Escola de Pares i Mares de Pego.

653 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!