Festes convocarà un concurs d’engalanat de balcons per Reis dins la programació ‘Viu el Nadal a Pego’

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego ha presentat este matí els actes de la programació Viu el Nadal a Pego, un calendari que s’obri demà i inclou novetats com una festa infantil de cap d’any i un concurs d’engalanat de balcons i façanes de cara a la visita dels Reis Mags d’Orient.

Per a l’edil de l’àrea, Anna Llopis, el Nadal és «una de les èpoques més boniques de l’any» motiu pel qual s’ha organitzat una programació que pretén animar els carrers del poble en estes dates festives. El tret d’eixida es donarà demà a les sis i mitja de la vesprada amb l’encesa de l’enllumenat. Llopis ha explicat que enguany l’ajuntament ha fet dos enllumenats diferents, en els quals destaca l’arbre de 13 metres d’altura instal·lat a la plaça de l’Ajuntament.

Una vegada encés l’enllumenat nadalenc, es donarà inici a la Nit en blanc del comerç de Pego. Els establiments tindran un horari especial i allargaran el tancament de les seues portes per anar a les huit a la presentació de la taula amb els productes que els comerços sortejaran durant el mes de desembre entre la seua clientela. La taula estarà, una vegada més, a la Casa de Cultura. L’ocasió servirà també per a fer el lliurament dels premis als tres primers classificats en el concurs d’aparadors nadalencs. A més a més, hi haurà un vi d’honor i música en directe amb el duo Tàndem.

La següent cita en el calendari festiu està fixada per al 19 de desembre i es tracta de l’acte que ha organitzat Acció Urgent, junt amb la regidoria de Festes, per a commemorar el seu 20 aniversari. Una celebració sorpresa de caràcter musical que Anna Llopis ha qualificat d'”espectacular”. La cita és el dimarts 19 de desembre a les set de la vesprada a la plaça de l’Ajuntament. 

Les següents cites en el calendari de la programació estan especialment destinades als més menuts i menudes. El dia 23 de desembre hi haurà una arreplegada de cartes destinades al Pare Noel a la plaça del Mercat, on es farà jocs i activitats infantils de les quatre de la vesprada a les huit de la nit. I el dia 24 tornarà a haver arreplegada de cartes però, de les 11 del matí a les dos de la vesprada, també a la plaça del Mercat i amb més activitats.

I, ja de cara al cap d’any, una altra proposta per als xiquets i xiquetes, que es farà per primera vegada a Pego.

 

Com ha indicat la regidora, a la nit es farà la festa de cap d’any a la carpa situada al pla de la Font, serà a partir de les 23:59 hores, perquè s’hi podrà seguir les campanades i celebrar en directe l’acomiadament del 2023 i la benvinguda al 2024.

Els actes a partir d’eixa data ja estan relacionats amb la visita a Pego de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. El 3 de gener, de les quatre de la vesprada a les huit de la nit es podrà entregar les cartes als patges reials, a la plaça de l’Ajuntament. I el dia 5, a les sis de la vesprada, es farà la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient, amb fi de festa a la plaça de l’Ajuntament. Al respecte, Llopis ha anunciat dues novetats.

 

En els pròxims dies es donarà a conéixer les bases d’eixe nou concurs d’engalanat de façanes i balcons, però, Anna Llopis ha avançat hui que el jurat visitarà els participants el 5 de gener de matí. Els premis seran lliurats a l’Ajuntament en finalitzar la cavalcada reial, el divendres dia 5, moment en què també es farà l’anunci dels guanyadors del sorteig de Nadal realitzat per l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego i se’ls farà el lliurament dels regals.

Anna Llopis ha manifestat que la programació Viu el Nadal a Pego ha estat organitzada per la regidoria de Festes conjuntament amb els departaments municipals de Serveis, de Comerç i de Creama, i la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, la Junta Coordinadora de Moros i Cristians, la Junta Central de Setmana Santa, les comissions falleres, l’Associació de Carreters, l’Agrupació Musical de Pego, La Clandestina, el Cor de Pego entre d’altres col·lectius i associacions festius i culturals implicats en els diferents actes, als quals ha agraït la seua aportació.

 

513 Visites
Hola!!