Fadesa reactiva el PAI de Penya Roja

Les obres porten 3 anys parades. La promotora aspira a acabar els treballs d’urbanització dels dos milions de m2 de Penya Roja. Martinsa Fadesa ha tret a exposició pública la millora d’aquest programa urbanístic, que preveu la construcció de 1.945 habitatges. L’empresa aspira, almenys, a acabar els treballs d’urbanització, que estan executats en el 95%. La construcció dels habitatges ja és un altra qüestió.
La macrourbanització fantasma de Penya Roja sembla que podria tenir un futur menys incert del que actualment presenta. Tot i que continua sense activitat en els dos milions de metres quadrats del PAI que, promogut per la mercantil Martinsa Fadesa, l’Ajuntament de Pego va aprovar en 2003. L’empresa Urbanitzadora Penya Roja a Pego, S. L., (l’administrador únic de la qual és Martinsa Fadesa) ja dóna senyals de vida. Ha tret a exposició pública la millora d’aquest programa urbanístic, que preveu la construcció de 1.945 habitatges. Eixe tràmit és un pas. Amb ell l’empresa aspira, almenys, a acabar els treballs d’urbanització, que estan executats en el 95%. La construcció d’habitatges ja és una altra qüestió. Fadesa Immobiliària, S.L., és la principal propietària de sòl, amb 726.276 m2, i seus són els adossats que fa tres anys es van quedar a mig construir.

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, va explicar dimecres passat al diario Levante que és important que s’acaben les obres d’urbanització, ja que hi ha nombrosos propietaris que sí que podrien començar a construir. Ortolà va declarar que “Penya Roja no és una urbanització fantasma. L’agent urbanitzador està fent un esforç per a complir les seues obligacions”.

Ortolà va explicar que les millores que ara s’introdueixen són fruit d’una modificació puntual que va aprovar l’ajuntament al febrer del 2008. Entre eixes millores, destaquen els canvis d’alineació que es duran a terme per a evitar que es facen grans murs que provocarien un fort impacte visual. El desnivell entre la cota més baixa i la més alta de la urbanització és de 200 metres. En aquest PAI, l’ajuntament obté 307.634 m2 de vials, 425.283 de sòl dotacional i 52.578 de zones verdes.

Les obres de Penya Roja es van suspendre quan Martinsa Fadesa va entrar, en 2008, en concurs de creditors. L’empresa va superar el passat mes de febrer la situació concursal. D’aquí que ara, per fi, semble disposada a reprendre les obres a Pego. Aquest PAI de Penya Roja ha desencadenat gran contestació social per les seues característiques. La paralització dels treballs encara va donar més la raó als seus detractors. De fet, aquesta urbanització portava camí de convertir-se en un dels majors fiascos urbanístics de la Marina Alta –diu literalment l’article. Després d’obrir-se la muntanya amb vials i iniciar-se la construcció de diverses promocions d’adossats, l’impacte paisatgístic era incontestable [i ho continua sent]. Ara la promotora reactiva el PAI. Però mana la crisi i les obres, quan s’inicien, aniran a poc a poc.

546 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!