Educació no convoca les places a cobrir a l’IES Enric Valor de Pego

En aquests moments són dos les places que s’han de cobrir a l’institut de Pego, una d’Economia, per jubilació del titular de la plaça i una altra de Biologia i Geologia, una baixa per malaltia. La direcció del centre va demanar la seua cobertura abans d’iniciar-se el curs i la Conselleria d’Educació encara no ha enviat ningú. Tot feia indicar a la Direcció del centre que el procés anava bé, no obstant, docents en llista d’espera van informar la Direcció que, la Conselleria d’Educació, no ha convocat les places a cobrir. L’alumnat és el més perjudicat.
Des què la Conselleria d’Educació implantara les adjudicacions telemàtiques, no són pocs els mals de cap que arrosseguen els docents que estan en borsa a l’espera d’una adjudicació. Entre d’altres coses, tot apunta a què el nou sistema d’adjudicacions està permetent a la Conselleria desfer-se d’un bon nombre de mestres i professors que estan en la borsa. I és que, si no consulten tots els dies la pàgina web d’Educació i se’ls passa una sola convocatòria, queden automàticament exclosos de la borsa. Dóna igual la puntuació o els mèrits que tinguen. Dóna igual que els anys que duguen treballant per a l’administració autonòmica. Actualment no existeixen els avisos i tots compten per igual. Tot apunta que, per a l’administració, els docents només són números, sense història laboral ni personal.

Després d’aquesta introducció no és difícil imaginar que a aquestes altures de curs encara queden dues places per cobrir a l’IES Enric Valor de Pego.

Lluïsa Parra, la directora de l’institut pegolí, el passat 26 de setembre, dia en què es va inaugurar el curs escolar al nou centre de secundària i batxillerat de Pego, va enumerar algunes de les deficiències del centre entre les que es trobava la falta de tres o quatre professors. A 14 d’octubre, continuen sense cobrir-se dos places. Una d’Economia, després que el seu titular es jubilara i l’altra de Biologia i Geologia, sense titular per baixa per malaltia.

La Direcció de l’IES Enric Valor de Pego va demanar abans que començara el curs la cobertura d’aquestes baixes. Ha fet tots els tràmits necessaris perquè des de la Conselleria d’Educació se’ls assigne professorat. Darrerament, davant el retard de l’arribada d’eixes cobertures i interessant-se pel desenvolupament del procés, la direcció ha intentat contactar amb la Direcció Territorial d’Educació a Alacant, però els ha sigut impossible, ja que no agafen el telèfon.

No obstant, des de la Direcció es creia que el procés estava en marxa i anava bé. Malauradament, però, una docent que està en borsa i a l’espera de què convoquen places, en aquest cas concret, la plaça de Biologia i Geologia, va posar al corrent a la Direcció de l’IES Enric Valor de Pego que la Conselleria d’Educació no ha tret dita plaça, com tampoc ho fet amb la d’Economia.

Normalment, la Conselleria d’Educació té marcats dos períodes de convocatòria d’adjudicacions, a juny i a novembre. Tot i que, poden produir-se convocatòries extraordinàries durant el curs. En aquest cas que ens ocupa, entre els supòsits que es poden barallar –i remarquem que són supòsits, hipòtesis- està aquell que apunta al fet que aquestes dos places no es convocarien fins a novembre. Amb el consegüent estalvi de sous per a la Conselleria i amb el consegüent retard i perjudici per a l’alumnat, respectivament.

Des de la Direcció de l’IES Enric Valor de Pego informen que no poden fer més del que estan fent per aconseguir les dos substitucions demandades. Alhora, animen als pares i a les mares de l’alumnat afectat que, a través de l’AMPA, activen els mecanismes necessaris per a reclamar a Educació la cobertura de les dos baixes actuals.
603 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!