Este dissabte Pego està de dol

L’enterro de la sardina, més conegut com a Pinyata pren protagonisme la nit de dissabte. Un riu de pegolins i pegolines amb indumentària dominada pel negre recorreran els carrers del poble fins arribar al Pla de la Font on aniran convertint-se en cendres els taüts que soterren el carnestoltes. A partir de les 12’30 correfocs amb Xarxa Teatre. Pego diu adéu al Carnestoltes aquest cap de setmana. Ho fa amb la Pinyata, una festa molt estimada pels pegolins i pegolines, una tradició que ha arrelat amb força i que cada any, el dissabte després de Carnestoltes congrega a quasi tot el poble per a desfilar pels carrers de Pego en un passacarrer anàrquic però disciplinat, ple de música, de focs d’artifici i de negre, molt de negre entre els participants. No oblidem que Pego està de dol.

El recorregut d’enguany és el mateix que el de l’any passat, és a dir, a partir de les 11 de la nit tothom començarà a concentrar-se a la Plaça de l’Antic Regne de València per a després enfilar el carrer Dénia, Mestre Blasco, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí i finalment, desembocar en el Pla de la Font, per a rodejar la gran foguera que allà enmig acull els taüts que transporten En Carnestoltes.

La Pinyata renaixerà de les cendres per uns moments per a acompanyar a l’espectacle de correfocs que durà pels carrers Ausiàs March, Carmel Giner, Llavador, Sant Agustí i Pla de la Font, Xarxa Teatre, que com reconeixia l’actual regidor de festes, Ricardo Cabrera, és el que més li agrada als pegolins i pegolines. El correfocs començarà a les 12’30 de la nit al Pla de la Font on també acabarà per a posar punt i final, un any més a l’època més divertida i desinhibida de l’any.

618 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!