Amadem sorprès per la replegada de firmes a favor de la Unitat de Salut Mental Infantil

El col•lectiu comarcal fa anys que demana una Unitat d’Hospitalització de Salut Mental a la comarca a més de psiquiatres infantils. La iniciativa de l’Associació d’ajuda a pares de xiquets amb dèficit d’atenció i hiperactivitat d’Alacant, els ha arribat indirectament. El president d’Amadem espera reunir-se amb ells per a poder reunir esforços. Ahir es podia llegir a la premsa comarcal que l’Associació d’Ajuda a Pares de Xiquets amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat d’Alacant (Adaptaha), formada per familiars i professionals, havia arreplegat 3.800 signatures en dos mesos per exigir a la Conselleria de Sanitat la posada en funcionament de la Unitat de Salut Mental Infantil a la Marina Alta, pressuposta per la Generalitat des de 2005.

Davant aquesta notícia Ràdio Pego ha volgut saber l’opinió i implicació de l’Associació d’Amics de la Marina Alta d’Ajuda als Malalts Mentals i s’ha trobat en la mateixa sorpresa que el col•lectiu, ja que la notícia els ha vingut de nou. De fet, Ester Escrivà, psicòloga d’Amadem, explicava que no han rebut cap informació al voltant d’aquesta demanda, tot i ser una associació que des de fa anys està establerta a la comarca i que treballa directament amb les persones que pateixen malaltia mental. Des d’Amadem, és bo recordar-ho, s’intenta pal•liar el dèficit sanitari en matèria de Salut Mental a la Marina Alta realitzant tallers, cursos, entre d’altres.

“Estem lluitant pel mateix però de manera paral•lela sense fer prou força”, afirmava Ester Escrivà. I assegurava que si els hagués arribat la informació els socis d’Amadem podrien haver aportat un nombre important de signatures. Afegia la psicòloga de l’associació que en l’arreplegada de signatures que van realitzar fa uns anys enrere, Amadem reivindicava allò bàsic per a millorar l’atenció a les persones amb malaltia mental com és la Unitat d’Hospitalització, a partir d’aconseguir aquesta, el següent pas seria reivindicar les especialitats, però de moment, no s’ha avançat en cap sentit.

Des d’Amadem s’assegura que no se senten molestos perquè no s’haja comptat amb ells però consideren que quanta més gent s’implique en iniciatives d’aquest tipus més força es té davant l’administració. És per això que el president de l’entitat, Josep Puigcerver intentarà posar-se en contacte amb l’Associació d’Ajuda a Pares de Xiquts amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat d’Alacant.
697 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!