Este dissabte, Mig Any de Moros i Cristians a Pego

Enguany novetats importants: Eixiran, a les 19.30 hores, des de la Plaça de la Quintana, per a acabar al Pla de la Font. A eixes novetats s’afegix el fet que primer eixiran els dos bàndols, moro i cristià, respectivament i, a la reraguarda desfilaran les capitanies 2013, Ha-Ben-Sahines i Algarades. A la mitjanit, arrancarà l’orquestra OCRB al Pla de la Font.
El mes de gener ve carregat de festivitats. Cap d’any, Reis, Mig Any, Sant Antoni i l’inici de les presentacions falleres, entre d’altres. Però us penseu que s’acaba ahí la cosa. Ja avancem que el 2 de febrer serà la Baixà del Bullent, el 9 de febrer, Carnestoltes i el 16 de febrer, Pinyata. Algú dóna més? Ara, però, ens quedem en el Mig Any de Moros i Cristians.

Per provar l’hivern i l’estiu, i no deixar passar massa temps entre festa i festa, els nostres Moros i Cristians celebren, des de temps immemorials, el Mig Any, una nit amb solera. Enguany ve amb novetats. D’una banda, s’avança la desfilada a la vesprada, a les 19.30 hores. D’una altra banda, es canvia l’itinerari: Plaça de la Quintana, Carrer Jaume I, Major, Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí i Pla de la Font, com explicava la Presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, Fani Vicens.

També canvia l’ordre de desfilada. Com indicava Vicens, primer desfilaran les tropes, mora i cristiana, respectivament i, en la reraguarda, tancant files trobarem les capitanies, pel bàndol moro les Ha-Ben-Sahines i pel bàndol cristià, les Algarades.
La desfilada del Mig Any de Moros i Cristians serà a les 19.30 hores per tal d’evitar el fred que va acumulant-se a mesura que avança la nit i també per comptar amb el públic que potser encara està comprant o prenent la copa d’abans d’anar a sopar.

En arribar les capitanies al Pla de la Font, les tropes es disoldran i cadascú se n’anirà a sopar a la seua càbila. A partir de la mitjanit, l’activitat anirà tornant al Pla de la Font, l’orquestra Opel Corsa Rock Band, majorment formada pels components de la Pato Daniel, també aportant novetat i donant més importància a la música en viu, a més de comptar amb la veu d’un pegolí com és Nando El Pur.

Així que tot el món està convidat a acudir al Mig Any de Moros i Cristians de Pego el dissabte, 12 de gener.

674 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!