Esta nit es presenta la XXVIII Trobada de la Marina Alta

Tindrà lloc a Pedreguer, el poble que enguany acull esta cita comarcal ineludible. El president de la Cappev, qui organitza a la Marina Alta les Trobades, junt a Escola Valenciana, avançava que enguany, i per segon any consecutiu, les trobades tindran un fort component reivindicatiu per totes les retallades i atacs que està patint l’ensenyament públic i en valencià.
Una setmana abans de la cita definitiva, la de les Trobades en valencià que es realitzen el proper dissabte 20 d’abril, esta nit es presenten a Pedreguer. Una edició dedicada a Vicent Andrés Estellés, el que queda clar al lema triat per a 2013, ‘La veu del teu poble’. La XXVIII edició de les Trobades ve marcada, segons avançava Jaume Fullana, President de la Cappev, qui organitza les Trobades a la Marina Alta “perquè s’han produït moltes situacions que van en detriment d’este model que estem defensant”.




Aprofundia Fullana que és el segon any consecutiu de retalls i d’ofec a l’ensenyament. Per exemple, esta setmana mateix s’ha dut a terme un procés de recol·locació de mestres. Hi hagut una supressió de 600 mestres a tot el País Valencià i 99 unitats, informava el President de la Cappev. Jaume Fullana ressaltava que “a la Marina Alta s’han suprimit 14 unitats i 41 mestres”, el que assegura “afecta la qualitat de l’educació”.

Ràdio Pego preguntava si la Cappev, en esta conjuntura, espera l’assistència de més públic del que és habitual a les Trobades. Jaume Fullana dubta que puga haver-hi més gent del que és habitual, perquè l’afluència mitjana de les Trobades a la Marina Alta és molt alta. No obstant això, comentava Fullana que “als claustres hi ha molt de malestar i molta desil·lusió, perquè veus que el teu projecte d’escola, cada dia es troba amb més traves”.

Denunciava també el president de la Cappev que ja no només són les retallades, sinó que s’ha obert una campanya de desprestigi dels mestres interins. Defensava que la garantia de ser bon mestre ve de la mà de la Conselleria, que és qui ha d’assegurar que el mestre es puga reciclar durant tota la seua carrera professional. Apuntava, però, que “és molt més fàcil desprestigiar al professorat que planificar una formació continua del professorat”.

Definia la situació “complicada i d’enganys” i referia el decret plurilingüisme, “un decret que en la pràctica ens conduirà a uns nivells més elevats de monolingüisme” o la pròpia llei per la millora de la qualitat educativa. Es preguntava Jaume Fullana “com és pot nomenar una llei per la millorar de la qualitat educativa que està promocionant la segregació per sexes a les escoles?”.

En certa manera, apuntava Jaume Fullana que els polítics haurien d’aplicar el lema de la Trobada 2013, ‘La veu del teu poble’ en el sentit que haurien d’aprendre a escoltar el que diu la comunitat educativa, els pares i mares, l’alumnat i el professorat. Des d’Escola Valenciana es fa “una crida a la rectificació perquè realment el que ens importa és l’educació”. Defensava el president de la Cappev que “l’ensenyament plurilingüe no hauria de tindre color polític”.

Però la trobada no deixa de banda, tot i les múltiples reivindicacions, el component festiu i això ho demostra el nombre de tallers que hi haurà distribuïts pels carrers de Pedreguer el proper 20 d’abril. Des de les 10 del matí hi haurà activitats per tot el poble i per la vesprada es posaran en marxa els 70 tallers arribats de totes les poblacions de la Marina Alta. Després de sopar, les actuacions de correfoc de Pedreguer i de Mallorca i el concert de la Gira que porta a terres marines a Obrint Pas.
755 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!