Esquerra Pego, Compromís per Pego i PSPV-PSOE, junt a Dones Cabal, homenatgen diumenge els republicans i les republicanes al cementeri municipal

Des de fa 8 al cementeri municipal de Pego una placa commemorativa recorda els 110 republicans i republicanes que van deixar la vida pels ideals de llibertat i democràcia en que creien. En 2014, un dia abans del 83 aniversari de la proclamació de la II República, a les 12 del migdia al cementeri, Pego celebrarà el dia de la república. Com a novetat, enguany s’acabarà l’activitat en un passacarrer fins a l’Avinguda alcalde Aquilino Barrachina, on se celebrarà un dinar de germanor.
Dilluns que ve, 14 d’abril, es complixen 83 anys de la proclamació de la II república (14 d’abril de 1931). Este aniversari serà celebrat en un clima en què la monarquia a Espanya està cada vegada més qüestionada, tot i que actualment no siga un dels temes principals als mitjans de comunicació generalista. No obstant això, el cert és que els darrers esdeveniments relacionats amb membres de la monarquia han provocat imatges fins ara pràcticament inèdites, com són els xiulets i les pancartes, fins i tot al lliurament dels Premis Príncep d’Astúries.

A Pego, des de 2006 al voltant del 14 d’abril s’homenatja els republicans de Pego. En aquella ocasió es commemoraven els 75 anys de la proclamació de la II República. Va ser el moment en què es va instal•lar, al Cementeri Municipal una placa commemorativa que recorda els 110 homes i dones soterrats per la seu lluita per la República. L’homenatge anual és hàbit que permet no oblidar les persones que van deixar la vida pels ideals de llibertat i democràcia en els que creien.

El proper diumenge, 13 d’abril, es tornarà a repetir este homenatge, a les 12 del migdia, al cementeri municipal, un dia abans que es celebren els 83 anys de la proclamació de la República. En esta ocasió crida l’atenció que els organitzadors del dia de la república a Pego són tres partits polítics i una associació local, es tracta d’Esquerra Pego, Compromís per Pego i PSPV-PSOE, a més del grup de Dones Cabal.
El dia de la república a Pego presenta dos parts, la primera, com ja hem comentat, l’homenatge al cementeri municipal a les 12 del migdia; la segona part serà un passacarrer fins a l’Avinguda alcalde Aquilino Barrachina, alcalde republicà que va ser afusellat pels nacionals. Allí els i les assistents a l’homenatge als republicans i les republicanes celebraran un dinar de germanor.
699 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!