Escultures de Salvador Mollà al Museu d’Art de Pego

Fins l’11 de desembre s’exposa al municipi una selecció de l’obra d’aquest artesà que té la seua base artística a una antiga fàbrica de fil a Ontinyent.
Divendres passat es va inaugurar al Museu d’Art de Pego una exposició que conté part de l’obra de Salvador Mollà, artesà que va iniciar la seua activitat artística en l’adolescència treballant diferents arts, fins a consagrar-se com a ceramista a partir del 1990. En aquesta última dècada ha complementat la seua activitat amb dinamització cultura i artística del barri Plou Nou d’Ontinyent transformant una antiga fàbrica de fil en un centre d’art amb sala d’exposicions o venda d’artesania entre d’altres.

Salvador Mollà explicava que la mostra que ha portat a Pego “és una exposició on hi ha una representació” del seu treball que es caracteritza per “un mestissatge important” en el que es veu com la ceràmica “flirteja” amb altres materials com puguen ser “fustes velles, ferro, vidre, acer, la veritat és que se’m resisteixen pocs materials”. Així, l’exposició no té títol, ja que al seu si convergeixen obres i temàtiques diverses, ja que confessava l’artesà d’Ontinyent, “vaig produint peces estimulat per materials que recupere o per la idea o la cosa que un dia t’ix, que és el que condiciona una obra bastant versàtil i bastant variada en general”.

Al•ludia Salvador Mollà a un altre artista de Pego, Joan Sasgar, “una persona per la que sent una gran admiració i un gran apreci perquè va ser una de les persones que em va provocar el contrapunt, en el seu dia, perquè jo iniciara un punt de la meua trajectòria artística”, ja que confessava Mollà que ell és autodidacta.

Salvador Mollà fa uns anys enrere va reconvertir una antiga fàbrica del tèxtil en un centre d’art modern que està situat a Ontinyent i que es pot visitar concertant cita prèvia. Allí, l’autor de l’actual exposició d’escultures que hi ha al Museu d’Art de Pego té “un espai on hi ha obra més històrica”.

La mostra escultòrica estarà exposada fins l’11 de desembre. Es pot visitar de dilluns a dissabte de 17 a 20 hores.
587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!