Es reprenen les obres de l’aparcament públic de la Plaça de l’Antic Regne de València

Ho feia la nova empresa adjudicatària, Antalsis, a primera hora d’aquest matí de dijous. Dimarts la Direcció Facultativa i l’empresa signaven a Alacant el Pla de Seguretat i Salut i declaraven l’obertura de Centre de Treball les obres de l’aparcament soterrat. La previsió de durada de les obres és de 6 mesos i té un pressupost de més d’117.000.000 euros.
Aquest mes d’agost les obres estan tenint un gran protagonisme al poble de Pego i és que si divendres passat es produïa la desitjada obertura al trànsit de la carretera del mar, des de primera hora d’avui dijous, Antalsis, la nova adjudicatària de les obres de l’aparcament soterrat de la Plaça de l’Antic Regne de València, es posava a treballar en aquest projecte inclós en el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana impulsat per la Generalitat Valenciana. És l’obra de major import econòmic de les quatre plantejades per l’Ajuntament de Pego amb una inversió d’1.117.536,97 euros. La previsió d’execució inicial estima que la intervenció durarà 6 mesos.

Ha passat molt de temps des que BM3 arrancara l’asfalt de l’aparcament de la Plaça de l’Antic Regne fins a hui, dijous 11 d’agost, dia en què per fi, l’empressa a qui s’han cedit les obres, Antalsis, ha tornat a actuar en aquest espai després que el passat dijous, 28 de juliol el plenari ordinari, ratificara la cessió del contracte de construcció de dit aparcament públic.

A partir d’eixe moment l’empresa tenia les mans lliures per començar a l’actuació prevista. Abans, però, havia de resoldre la part burocràtica. Ho feia dimarts passat, 9 d’agost, amb la part burocràtica, ja que tant la Direcció Facultativa com l’empresa es desplaçaven a Alacant per tal de signar el Pla de Seguretat i Salut i alhora declarar l’obertura de Centre de Treball la futura construcció. Dos passos previs i imprescindibles per a poder començar, amb tota la cobertura legal, les obres. Apuntava el regidor d’Urbanisme, José Maria Ferrer que, prèviament, la setmana passada es produïa “la baixa de la Direcció Facultativa per part dels arquitectes de l’Ajuntament i la presa dels nous arquitectes de l’empresa per a dirigir l’obra”.

L’empresa va manifestar al regidor d’Urbanisme la seua intenció de realitzar un nou estudi geotècnic del sòl en què van a dur-se a terme les obres. Eixe estudi geotècnic ha començat, també, avui mateix, ja que l’empresa encarregada del mateix ha pogut desplaçar fins a Pego la màquina encarregada de perforar el sòl en què s’ha de construir el futur aparcament soterrat. Explicava José Maria Ferrer que “l’estudi geotècnic és per vore més en concret tot l’estat del terreny i tots els possibles problemes que es poden trobar baix i estar previnguts sobre estos aspectes”.

Recordava José Maria Ferrer al veïnat que la represa d’aquestes obres comportarà una sèrie de molèsties, com és el soroll de les màquines i la pols, que sempre van associades a les obres i és per això que demanava disculpes per part de l’Ajuntament a totes aquelles persones que estiguen afectades.
760 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!