El nou institut IES Enric Valor de Pego ja té data prevista d’obertura

El curs començarà amb uns dies de retard per tal d’assegurar que el nou centre educatiu complisca amb tots els requisits necessaris per a la seua ocupació i estiga en perfectes condicions d’ús. La data prevista, el 26 de setembre.
El passat 25 d’agost es reuniren les parts implicades en la tasca de la correcta realització del nou institut. Per una banda, la Direcció Facultativa de l’empresa Cyes que realitza l’obra, representada per Àngel Cruz i Rafael Blasco, amb la seua cap d’obres, Cristina Medina; per altra banda, l’enginyer i l’arquitecta del projecte, Vicent Cabanes i Silvia Maiques, de l’empresa Ciegsa; i finalment, la Directora de l’IES Enric Valor, Lluïsa Parra, la Regidora d’Educació, Alícia Siscar i el Regidor d’Urbanisme, Josep Mª Ferrer.

Tots reunits estudiaren els passos a seguir per a la definitiva entrega del centre i les dates per a la seua posada en funcionament. S’esperava que el centre estigués totalment acabat abans de l’inici del curs escolar, però degut a la caiguda en suspensió de pagaments de l’empresa subcontractada per realitzar les instal·lacions elèctriques i informàtiques, el projecte s’ha demorat. Afortunadament, els representants de les diferents parts, prèvia consulta a la nova empresa encarregada de finalitzar aquestes instal·lacions, han consensuat ja un calendari estimat per a l’entrega definitiva del centre educatiu en les òptimes condicions per a la seua ocupació.

En primer lloc es procedirà a la signatura de l’acta d’ocupació del mobiliari que s’espera per al 6 de setembre. Els dies següents es realitzarà la neteja de l’obra per a que el proper 12 de setembre s’envíe des de Conselleria la totalitat del mobiliari i, al mateix temps, la Direcció del centre, trasllade el mobiliari i material didàctic que calga des del vell centre. A continuació, el 15 de setembre, hi haurà un altra reunió per concretar la data d’ocupació per l’ús total del centre, i que en principi es fixa per al 19 de setembre, dia en el què, si tot va com cal, es signaria l’acta d’ocupació total per al seu ús. Així, complint els terminis, s’espera que el dia 26 de setembre siga efectiva l’ocupació total de l’obra per al seu ús i que els alumnes puguen iniciar el nou curs.

Des de la direcció del centre IES Enric Valor s’havia senyalat la possibilitat de començar el curs el dia oficial fent una ocupació parcial del mateix, utilitzant les set aules de la ESO anteriorment sol·licitades, però finalment s’ha descartat esta possibilitat per considerar la direcció la impossibilitat de l’adequada organització i coordinació de la vigilància dels grups d’alumnes al nou centre. S’espera doncs, iniciar les classes quan el centre estiga totalment acabat. Des de les diferents parts s’ha incidit que encara que la situació puga sofrir algun dia més de demora, no s’entrarà al centre fins que este estiga totalment llest per començar a funcionar sense mancances i a ple rendiment.

839 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!