Es presenta l’oferta esportiva de la temporada 2008/09 a Pego

Representants d’uns 10 clubs van presentar els seus projectes ahir en roda de premsa, junt a la regidora d’esports, Marian Tamarit. El nou díptic dissenyat per aquesta regiduria recull tots els clubs dels diferents esports que es practiquen a Pego i que arriben fins a 18. A més aquest dissabte 24 hores d’esquaix, dia de la bici i partits de futbol. Ahir a migdia la Regiduria d’Esports va presentar l’oferta esportiva per a la temporada 2008/09 que ve recollida en un sol díptic amb dues parts, una on es donen a conèixer els distints clubs amb escoles per als més menuts majoritàriament i també per a adults i una altra part en la que es pot trobar el contacte de fins a 18 clubs de Pego que es dediquen a diferents esports.

El díptic conjunt que es presentava ahir és la primera vegada que es realitza al municipi i, en paraules de la regidora de l’àrea, Marian Tamarit, “fruit de les diverses reunions i diverses converses que la regiduria ha mantés amb tots els esports que existeixen a la localitat”. L’eslògan que unificarà totes les activitats recolzades per la regiduria és “enganxa’t a l’esport perquè és una forma d’incentivar la gent, tant major com menuda, a què practique l’esport.” En definitiva, declarava Tamarit, “una manera divertida de passar-ho bé”.

A continuació, un per un, els representants dels diferents clubs van explicar en què consisteix la seua activitat general i els objectius marcats per a aquesta temporada. Encetava la ronda Paco Borja, professor d’hípica en representació d’Hípica La sort que va explicar que ofereixen sessions d’hipoteràpia i d’equinoteràpia, a més d’oferir classes reglades, eixides a cavall a la marjal i senderisme per la comarca. Enguany han començat amb la 1a edició de l’escola d’estiu i l’experiència la defineixen com a “positiva” i “interessant”.

El Club de Bàsquet Pego ressaltava la consolidació a la població i explicava que l’escola de bàsquet té des de categoria babies fins a sèniors, una àmplia franja d’edat. Així mateix, Dani Alemany, el seu president destacava que enguany es jugaran diverses lligues depenent de la categoria.

Ferran Ferrando, president del Club Dorsal 19 va explicar que es dediquen principalment a les carreres populars, però que es vol intentar fer una lliga entre col•legis a donar a conèixer les pistes del Pujol. A més es vol potenciar l’esport femení continuant amb la segona edició de la Cursa de la Dona.

El president del Pego C.F., Joan Folques va recordar que enguany és la primera vegada que el Club es fa càrrec de l’escola de futbol. El primer canvi és que la major part dels equips jugaran en lliga federada perquè hi haja més motivació i millor joc entre els joves jugadors.

Per la seua banda, Joanra Mestre, professor de taixi va explicar que des de fa tres anys s’està col•laborant en la regiduria d’esports per a fomentar aquesta modalitat, que va exposar “pot compensar l’estrès i ofereix una pràctica armònica.” Són dos hores a la setmana per a millorar l’equilibri personal i s’adapta a qualsevol edat i condició.

Jaume Pons, el president del Centre Excursionista de Pego va presentar les dos modalitats que es practiquen dins el centre, majoritàriament, el senderisme i l’escalada. A més va ressaltar l’actuació d’un dels joves escaladors que ha estat campió de sub16 d’escalada del País Valencià.

Des del Club Xe k Vaig el seu president, Fernando Sastre, va explicar que primer es van dedicar a la bici de muntanya i actualment alguns dels seus membres estan experimentant altres esports com el duatló o el triatló. A més va destacar la novedosa proposta de la 1a edició del dia de la bici que se celebra a Pego aquest dissabte a partir de les 4’30 de la vesprada des del Passeig Cervantes.

En representació del Club de Tennis, el director de l’escola, Kiko Morera, que va exposar l’ampli ventall d’horaris per a totes les edats i sexes. Recordant que la informació es pot trobar en la pàgina web del club, www.clubdetennispego.com

Per últim Fernando Garcia, Padequilo, vicepresident del Club Esportiu de Futbol Sala, va explicar que s’està intentant solucionar un problema relatiu al terreny de joc, que es queda curt amb només el Pavelló Cobert perquè aquest s’ha de compartir amb el bàsquet i el futbol sala femení i enguany són 20 equips els que conformen la lliga de futbol sala masculí, 7 equips dels quals són de fora de la localitat. La lliga començarà el dissabte, 27 de setembre.


Passem ara a parlar d’esquaix perquè aquest dissabte a les 4 de la vesprada s’inicia la I edició de 24 hores d’esquaix, organitzada per dos amants d’aquest esports, com són Jordi i Ferran. Després de l’experiència d’altres anys en què dedicaven dos jornades a la competició, enguany han decidit concentrar-la en un sol dia, 24 hores. Explicava Jordi Seguí, un dels organitzadors que en finalitzar el torneig es repartiran 3 trofeus per als millors classificats i el premi consistirà en un sopar per a dues persones al Bar Pur.

Aquest torneig està pensat per a un màxim de 30 participants. El nombre al que s’ha arribat ha estat 22, un participant més que l’any passat, el que per als organitzadors és positiu. Amb aquest 24 hores el que intenten Jordi i Ferran és “fomentar un poc l’esquaix que –confessen- costa prou, la veritat”.

Seguí sospita que hi ha molta gent que no s’apunta al 24 hores per por a jugar, però anima a vèncer la teoria que els jugadors que participen tenen un altíssim nivell, perquè assegura no van a trobar-se “davant un Federer o un Nadal” de l’esquaix. Tot i que reconeix que hi ha dos o tres persones que despunten.

Davant l’imminent esdeveniment, Jordi apuntava al mal estat de la pista d’esquaix, perquè té els llistons solts, el que no permet jugar una partida en les condicions més òptimes. Seguí, però confia en que s’arregle la pista.

Per últim Jordi Seguí explicava que les partides es jugaran, primerament, a 15 punts i una vegada s’arribe a quarts es jugaran a 21 punts perquè aquestes no siguen tan ràpides.

En l’apartat de futbol, el dissabte per la vesprada el juvenil del Pego CF es desplaça a Asp per a jugar el seu primer partit de la temporada en primera regional, que tindrà lloc a les 19:00 hr., l’autobús eixirà a les 15:30 de de la Creu del passeig. Qui vullga anar està convidat a fer-ho.

També el dissabte per la vesprada, a les 18:00 hr., al camp del Cervantes, el Pego CF “B” de segona regional, juga el seu primer partit de la lliga contra el Benitaxell CF.

El Pego CF de tercera divisió es desplaça el diumenge per la vesprada a jugar el seu partit contra el CD Gandia, partit que tindra lloc a l’Estadi Guillermo Olagüe a les 18:00 hr. L’autobús eixirà de la porta del camp del Cervantes que dona al Poliesportiu, a les 16:00 hr.
641 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!